Store Scene

Klassiker af William Shakespeare

Romeo og Julie

Køb billet
Billetpriser
 • Normalpris

  135 – 285 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr. (weekend: ½ pris ift. normalpris)

 • Spilleperiode

  20. – 22. marts 2018

 • Varighed

  2 timer og 30 minutter inkl. pause

 • Bemærk

  Der forekommer højlydte pistolskud i forestillingen

 • Repremiere

Forestillinger

Shakespeare-klassiker i moderne udgave

Romeo og Julie er sæsonens mest omdiskuterede forestilling. Mange rasede over den i efteråret, mens andre omfavnede vores kunstneriske satsning. Nu har du mulighed for at opleve vores bud på Shakespeares største klassiker.

To huse, to slægter, Montague og Capulet, lige rige og stærke og lige optændt af gensidigt had fra både gammelt nag og ny strid. Begge kæmper om at udfylde det magtvakuum, som Veronas fyrste har efterladt, og kampen er voldelig og nådesløs. Der kan når som helst hældes ny benzin på det ulmende bål.

Romeo Montague er ulykkeligt småforelsket i Rosalinde, men lader sig lokke med til den fest, som Julie Capulets far holder. Julie møder Romeo, og de to unge forelsker sig op over alle ører og ud over alle grænser.

Og hvad betyder så et navn? Og kan deres kærlighed sone den uendelige strid mellem deres slægter, eller bliver de selv kvast i magtkampen?

Trailer

Romeo og Julie

Afspil video

Hvad er et navn?

Åh, Romeo, Romeo, hvorfor er du Romeo? Fornægt din far, giv afkald på dit navn. (…) Hvad er et navn? Det, som vi kalder rose, vil dufte lige sødt, hvad end det kaldes; og Romeo ville, var han uden navn, beholde den fuldkommenhed, han ejer.

Sådan siger Julie til Romeo i den berømte balkonscene, da det går op for hende, at det ikke er en eller anden flot fyr, hun har mødt, men Romeo, dvs. en Montague. Men Julie tænker så den tanke, at navnet er ligegyldigt, at kærligheden mellem de to er vigtigere end deres slægter.

For os i dag er replikken nok primært udtryk for Julies kærlighed, men i 1597, da replikken blev udtalt for første gang, havde tanken større rækkevidde end som så. Selve den idé, at individets egne ønsker og følelser har en autonom ret og går foran slægt og samfund, hører ikke til middelalderen, men derimod den renæssance, som navnligt Shakespeares teater var den første og fremmeste repræsentant for i England. Og Julie var et af de første renæssancemennesker, han satte på scenen.

Holdet bag

Forfatter
William Shakespeare

Instruktør
Hans Henriksen

Scenograf
Markus Karner

Lysdesigner
Suni Joensen

Lyddesigner
Kristian Berg

Vil du vide mere?

Legesygt stjerneskud

Portræt i Appetize: Kom tæt på Nanna Skaarup Voss, der spiller Julie.

Læs interview

To unge stjerneskud i hovedrollerne: Kæmpe opsætning på Romeo & Julie

Op til premieren snakkede Migogaalborg med Stanley og Nanna, der spiller Romeo og Julie.

Læs interview