Store Scene

Genre: Klassiker af William Shakespeare

Romeo og Julie

Billetpriser
 • Normalpris

  135 – 285 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr. (weekend: ½ pris ift. normalpris)

 • Spilleperiode

  20. – 22. marts 2018

 • Varighed

  2 timer og 30 minutter inkl. pause

 • Bemærk

  Der forekommer højlydte pistolskud i forestillingen

 • Repremiere

Forestillinger

Shakespeare-klassiker i moderne udgave

Romeo og Julie er sæsonens mest omdiskuterede forestilling. Mange rasede over den i efteråret, mens andre omfavnede vores kunstneriske satsning. Nu har du mulighed for at opleve vores bud på Shakespeares største klassiker.

To huse, to slægter, Montague og Capulet, lige rige og stærke og lige optændt af gensidigt had fra både gammelt nag og ny strid. Begge kæmper om at udfylde det magtvakuum, som Veronas fyrste har efterladt, og kampen er voldelig og nådesløs. Der kan når som helst hældes ny benzin på det ulmende bål.

Romeo Montague er ulykkeligt småforelsket i Rosalinde, men lader sig lokke med til den fest, som Julie Capulets far holder. Julie møder Romeo, og de to unge forelsker sig op over alle ører og ud over alle grænser.

Og hvad betyder så et navn? Og kan deres kærlighed sone den uendelige strid mellem deres slægter, eller bliver de selv kvast i magtkampen?

Trailer

Romeo og Julie

Afspil video

Publikum mener

Martin bratholt

Jeg var inde og se den og synes det var sjovt med pistol scener

30. July 2020

Laura Lehaff

Flot og enkel. Dygtigt skuespil og flotte kostumer. Virkningsfulde og enkle kulisser. God humor trods tragedien.

23. March 2018

Ulla

Kedelig og uvedkommende.

23. March 2018

Birgitte

Første gang på teater og Romeo og Julie er nu lidt tung og vi var af delt mening jeg synes den var ok min mand synes det var forfærdeligt Jeg synes dog det er usmageligt at tygge på tyggegummi en hel Forestilling igennem når man skal tale til andre “Fyrsten” håbede også sceneopsætning havde været flottere men det var ikke noget at skrive hjem om

22. March 2018

Sandra

Dygtige skuespiller, super god fortolkning af historien. Lyden fra skud på scenen var dog alt for høj.

22. March 2018

Helene

Gik i pausen.

12. October 2017

Hiba Sweidan

De fleste kender nok den klassiske historie, så derfor synes jeg, at det var yderst interessant, at se et velspillet og mere up-to-date stykke af den oprindelige historie.

4. October 2017

Sarah Myrup Bjørn

Sjovt og underholdende, meget tro til den originale historie. Jeg måtte holde vejret et par gange af bare beundring for udførelsen og den romance der blev lagt i linjerne!

2. October 2017

KIK

Shakespeare er tungt fordøjeligt. Man kunne ikke tillade sig at slappe af og blunde hen på noget tidspunkt. Scenografien og skuespillerpræstationerne var til UG med kryds og slange.

28. September 2017

Jane thomsen

Virkeligt dygtige skuespillere - men hold nu op et gennemgribende dårligt stykke. Det var virkeligt spild af tid.

26. September 2017

Jytte Jensen

Supergod forestilling. Romeo og Juliet blev spillet med en fantastisk indlevelse, så man følte de var Romeo og Julie. En smuk præstation.

26. September 2017

Sergio

The play was nicely performed, but difficult to understand, even with the subtitles. I guess you wanted to be as loyal as possible to the original script, but old Shakespeare's English style is tough to follow, unless you are a native English speaker. If feasible for you, my best suggestion about future plays would be to adapt the subtitles to current English style.

26. September 2017

Per Bærentzen

Romeo og Julie var en skuffende oplevelse. Uforståeligt, hvorfor alle skulle skyde med pistoler, når teksten taler om kårder. Overflødigt at forsøge at aktualisere fyrstens indledende monolog ved at indflette Martin Luther King og Gandhi. Ellers var teksten heldigvis stort set den originale, men skuespillerne havde i en del tilfælde svært ved at artikulere den meningsfuldt, og det var, som om de ikke selv havde forstået tekstens indhold. Alt i alt en besynderlig forestilling. Venlig hilsen Per Bærentzen

26. September 2017

Hanne knudsen

Stor oplevelse at hører det lyriske sprog med smukke nuancerede formuleringer. Flotte skuspillerpræstationer og virkemidler...

25. September 2017

Bjarne Juel Nordentoft

Søgt og unaturlig opsætning. Revolverne var helt ved siden af. Bare fordi det larmer bliver det ikke stor kunst Replikkerne sad kun "godt nok", så de snublede for meget i afleveringen. Hverken Romeo eller Julie overbeviste. Underligt nok var det Julies mor i skikkelse af en portvinsbesoffen Hausfrau med tysk accent som Shakespeare næppe har opfundet, der virkede mest ægte.

25. September 2017

jens

Det var mit aller første teater stykke, så jeg var rimelige overrasket over hvor fantastisk det er. Man føler sig en del af stykket, ved alle de lyde, ansigtsudtryk og vide at man kun er 10 meter fra skuespillerne. Speciel shout out til Julie, hendes skuespil var så ubeskrivelig, den måde hun udtrykker sig på og hendes stemme. bare WOW.

24. September 2017

Helle Jensbye

Dårligste stykke jeg har set på Aalborg Teater. Har set Romeo og Julie flere gange tidligere. Fast abonnent i mere end 30 år, opdraget to børn til at elske teatret også. Seneste forestillinger aparte instruktion. Svært at bevare den vante glæde og forventning om en god oplevelse.

24. September 2017

Tina

Skuffende, kedelig og langtrukken. Det må være en ommer denne gang.

24. September 2017

Vivi V. Olesen

24. September 2017

Edna Hornburg

Forestillingen var veldig bra på en annerledes og spennende måte. Litt vanskelig for oss nordmenn å forstå alt som ble sagt, men det hjalp å ha lest på forhånd. Vi opplevde slutten som et åpent spørsmål og det syns vi var bra. Edna Hornburg og Solvei Pitzschker Henriksen

24. September 2017

Jonna Jørgensen

Forvirrende. Svært at høre, hvad der blev sagt.

24. September 2017

Pia Pedersen

OK stykke.

24. September 2017

C. Severinsen

Vi havde vores børn på 9 og 12 med inde og se Romeo og Julie den 23.9. og hold da op en oplevelse for os alle 4. Er dybt imponeret over skuespillernes præstationer. Man skulle lige vænne sig til ordspillet, og da vi kom ind i det, blev vi endnu mere imponerede over skuespillernes kunnen. Virkelig smuk og god kontrast mellem operastykkerne og handlingen på scenen, det virkede! Ærgerligt at nogle valgte at gå i pausen og ikke få det hele med, for 2. Akt fik virkelig sag punktum. Det eneste jeg fortryder er, at jeg ikke fik rejst mig under klapsalven, for det havde I virkelig fortjent.

24. September 2017

Kenneth Nielsen

Romeo og Julie er ikke den katastrofe, de "professionnelle" anmeldere beskriver. Det er heller ikke en vidunderlig oplevelse. Men for en person der aldrig har læst historien, er fortællingen om to unge menneskers kærlighed på trods af familiegenstridigheder en visuel og billedrig oplevelse. Ja. Der er adskillige fejl. Men glem dog anmelderne og kom ind og se selv, hvad der foregåre

24. September 2017

Ole

Ærgerlig oplevelse.

24. September 2017

Annie Larsen

Fin forestilling. Meget underfundigt med de ordspil der var. Flotte skuespil præstationer. Første akt lidt svær - da der er mange navne at sætte sig ind i hvis man ikke lige er inde i handlingen i forvejen.

24. September 2017

Henning Kristensen

uha. det var godt nok lidt af en tam oplevelse. pistolerne hvorfor? ok skulle vel symbolisere krig, fred. Men, nogle gange meget svært at høre skuespillerne. T aler et dårligt sprog. Ok, Jørgen W. var nem at høre og forstå. Alt for meget skrål og meget højrøstet fra mange af de øvrige. Ikke den bedste oplevelse. Håber de næste besøg bliver bedre.

23. September 2017

Ellen Nielsen

Måske lid for moderne. Fyrsten spilled godt, men der manglede lid aristokrat over ham, måske var det tøjet der var forkert,

23. September 2017

Jens Chr Jensen

Utroligt ringe stykke, synd for de skuespiller der skulle være med i sådan gang bras, de gjorde det trods alt godt (gik i pausen)

23. September 2017

Anne

Super god Forestilling, dog med en lidt for moderne forolkning til min smag

23. September 2017

Gitte Hørdum

Langt bedre end forventet super sprog

22. September 2017

Gitte Hørdum

Synes det var en god oplevelse sikke et sprogspil Lagt over forventning i forhold til de dårlige anmeldelse

22. September 2017

Gitte Hørdum

Synes det var en god oplevelse sikke et sprogspil Lagt over forventning i forhold til de dårlige anmeldelse

22. September 2017

EBK

Når vi nu har set stykket i Arenaen, Verona (4 timer) og efter den megen virak om forestillingen her, var vi enige om at det var en fin forestilling. Særlig 2 akt var bedst rent forståelsesmæssigt. Det gik lidt før det gik op for os at revolverne skulle agere sværd.

22. September 2017

Gymnasielærer

Mine elever havde været utrygge ved 2,5 times Shakespeare - men som flere fra den digitale generation sagde: "Jeg kedede mig ikke på noget tidspunkt."

22. September 2017

Anne Marie Andersen

Desværre synes vi ikke det var en særlig god oplevelse . Skuespillerne er super og gør en kæmpe indsats alle mand/damer . Men det blev alligevel temmelig kedeligt . Og vi synes det er synd at modernisere så meget . Historien om Romeo og Julie er smuk , men lad os da nyde den som den er .

22. September 2017

Lars Møller Jensen

God oplevelse. Spændene opsætning hvor den klassiske tekst på vers med sværd som våben sættes op mod en moderne scenografi med pistoler som våben. Kammer dog over da pistolerne bliver ringe. Men det ændrer ikke det generelle gode billede.

22. September 2017

Susanne Sørensen

Var meget spændt på at se forestillingen pga den hårde kritik den har fået. Jeg blev glædeligt overrasket. Fantastisk skuespil præstation, fin blanding mellem fortiden og nutiden. Krig og kærlighed er stadig universel. Forfriskende og sjov scenografi. Alt sammen med til at gøre Shakespeares tunge tekster nutidige og mere forståelige. Holdet bag fortjener stor applaus.

22. September 2017

Trine

Latterlige, upassende sex-jokes og skuespillere som ikke kunne holde masken fik os desværre til at tage hjem i pausen.

22. September 2017

Nickie

Sløj omgang rime vrøvl..gik i pausen..

22. September 2017

Bettina

Smukt spillet, kunne godt have brugt lidt flere varierede rekvisitter

21. September 2017

Majbrith

Flot arbejde med at skabe flere og skiftende rum på scenen. Det gav en god dynamik og et på en gang tidløst og moderne udseende. Det er befriende, at der både er plads til latter og dyb sårbarhed og længsel. Som publikum oplevede jeg stor intensitet. Afdelingen efter pausen fremstod dog lidt tungere og langsommere end første del, men det er nok mere Shakespeares valg end skuespillernes. Samlet set en positiv oplevelse, som jeg tænker på med glæde.

21. September 2017

Hanne Kvist

en skuffelse - dygtige hovedrolleindehavere men ellers var det ikke noget anbefalelsesværdig

21. September 2017

Per Hylander

Glimrende skuespil, god scenografi, alle burde deltage i den tilbudte introduktion.. Den fik vi rigtig meget ud af (lige som til øvrige forestillinger) Spændende udfordring i at kombinere loyaliteten overfor Shakespeare med en nutidig opsætning.

21. September 2017

Annette Leffers

Efter nogle blakkede anmeldelser var vi noget spændte. Hold da op, hvor blev vi positivt overraskede. Tak for en dejlig forestilling med rigtig gode skuespillerpræstationer. Også tak for en en god introduktion inden forestillingen.

21. September 2017

Global elite

Er en meget stolt dreng

20. September 2017

anonym

Jeg gik ind til forestillingen med en negativ tilgang, på grund af de fleste andmelselser, men blev derimod positivt overrasket! Især ham der spillede Mercutio, Ferdinand, præsterede virkelig godt og sørgede for at jeg gav forestillingen en ekstra stjerne. Hans optræden imellem de lange monologer af de andre skuespiller gav forestillingen et kæmpe løft, meget morsomt, og ikke mindst rørende. Pistolerne fungerede rigtig godt, og jeg fandt en stor mening med dem.

20. September 2017

Susanne lyngbøl

Meget tung forestilling Men har sat forestillingen op til nutid og så er det synd at teksten er så tung og gammeldags Det var svært at høre nogle af spillerne tekst og nogle af de symboler som blev brugt var svært forståelig

20. September 2017

Anja Ranfelt

God forestilling , dog ikk specifikke skuespilller præstationer der skiller sig ud . God nytænkning af scene opstilling, belysning mm

20. September 2017

Conny Christensen

Jeg synes den var lidt kedelig og lang.

18. September 2017

Anette

Super god forstilling og gode skuespillere

17. September 2017

Ea Bangsgaard

En stjerne er faktisk for meget. Som abonnenter på Aalborg teater gennem mere end 40 år, er det det ringeste stykke vi har set. De lange monologer på vers blev fremført så hurtige og mumlende, så det var meget vanskeligt af høre og følge med i hvad der blev sagt. Når det er sagt, så har instruktøren den største andel i at det gik galt. Skuespillere var forkert kastede og virkemidlerne (bl.a pistolerne og brug af mikrofoner) virkede besynderlige og kom til at give forestillingen et amatørteateragtigt præg. Man skulle nok havde valgt et stykke der passede bedre til ensemblet.

17. September 2017

Lis

Godt skuespil. Revolverne er malplacerede. Hvorfor kunne det ikk være knive, ring m.m.?Synd, at der var så lidt publikum.

17. September 2017

Rita Nielsen

Skuespillerne spillede godt,men visse steder lidt langtrukken

17. September 2017

Lis Voss Jensen

Jeg var ganske vist lidt betænkelig inden forestillingen efter at have læst anmeldelser af særdeles negativ art. Men jeg blev positivt overrasket og synes, at det var en god oplevelse med fine skuespillerpræstationer. Når man går ind for at se en forestilling af Shakespeare, er det jo som regel i den tungere ende, hvor sproget til tider kan være noget kringlet, og det må man være forberedt på.

17. September 2017

Dorte Landor

Fin forestilling, blev godt underholdt. Alt i alt en god oplevelse

17. September 2017

Inger Stender

så gik vi igen i pausen,kunne ikke se noget i forestillingen ,det er nu anden gang at det er sket,håber at der snart sker noget med Aalborg teater ellers er vi snart færdige med at komme der.Hilsen Inger Stender

17. September 2017

Peter Erlendsson

En noget tung forestilling, ved godt at det er af egen fri vilje vi kommer i teateret, dog syntes vi der trænger til lidt mere muntre forestillinger da den grusomme hverdag kommer frem i alle medier til hverdag, så det ville være rart med noget der kan røre lattermusklerne. En fremragende præstation af skuespillerne

17. September 2017

Nina F. K.

Jeg så forestillingen for anden gang i går, og jeg synes den har udviklet sig fra en lidt for kølig, stiliseret versjon af Romeo og Julie på premieren til en stor og gribende oplevelse i går aftes. Karaktererne har fået lov til at udvikle sig, og lidenskaben og tragedien berørte mig meget, samtidig som spændingen ind i mellem blev afløst af et godt grin. Anbefaler alle at se forestillingen!

17. September 2017

Susanne

tja hvad skal man sige! kunne godt lide dialogen og det "gamle" sprog. Gode skuespiller. Fatter dog ikke hvad de pistoler skulle, de virkede som en hæmsko for skuespillerne.

17. September 2017

Jørgen Christensen

Spændende fortolkning af Romeo og Julie. Flotte præstationer - især af hovedrolleindehaverne

17. September 2017

Bjarne

Ikke stol på de tidligere anmeldelsene. Denne forestillingen har gått fra 2 til 5 stjerner. Jeg så Romeo og Julie dø for annen gang i går. Første gang på premieren. Forestillingen i går var nesten ikke til å kjenne igjen! Har du vært i tvil, så kan du trygt gå nå. Flott forestilling!

17. September 2017

Myg

Ét totalt scenografisk og minimalisktisk mareridt. Replikkerne bliver artikuleret som en nihilistisk, depressiv præst, der skal læse hele biblen op, uden pause. De seksuelle undertoner bliver nærmest tvangsfodret til os. Gik ind med forhåbninger og kom ud igen med en sindstilstand, der svarer til Grækenlands økonomi.

17. September 2017

Jonna Kristensen

Gode skuespillerpræstationer. Anderledes fremstilling af " Romeo og Julie". Fascinerende forestilling. Jeg blev virkelig grebet af spillet.

16. September 2017

Ibet Ovesen

Desværre var forestillingen kedelig i 1. Akt. Vi døjede ned at holde vågne.

16. September 2017

Emma og Rikke

Skændsel mod Shakespeare!

16. September 2017

Jørn Clement Andersson

Ingen stjerner! Et stift, u-engageret, keeeedeligt og næsten dilettantagtigt flop/makværk af en forestilling. Tænk om det, der foregår på scenen også svarede til stykkets tekst og handling; se, det ville i sandhed være revolutionært, ikke mindst på Aalborg Teater.

16. September 2017

Ulla

16. September 2017

Rikke

Jeg var virkelig skuffet over den her udgave af Romeo og Julie. Det havde intet med originalen at gøre. Vil ikke råde folk til at bruge penge på den forestilling.. vi valgte at gå før tid.. og skuespillerne stod med manuskrifter i hånden flere gange.. ikke lige hvad man forventer når man betaler penge for det. Synes at det var direkte hån mod Shakespeare at skrive hans navn på aftenens program.

16. September 2017

Ellen

Må indrømme, at Shakespeare ikke lige er min "kop the". Jeg kedede mig ind imellem. Men når det så er sagt, så synes jeg, at skuespillerne gjorde det OK

16. September 2017

Ulla

Fantastisk show, intet mindre! Kan klart anbefales!

16. September 2017

Susanne Burmester

Meget dårlig stykke . Vi gik i pausen

16. September 2017

Grethe Nielsen

Ikke nogen handling, meget moderne efter den oprindelige historie

15. September 2017

Jane Zimmer

Efter at have hørt en del kritik af forestillingen. Blev jeg faktisk positiv overrasket. Shakespeare er meget svær at fortolke. Men synes at skuespillerne gjorde det rigtig godt. Især Julie må jeg fremhæve. Hun spillede med meget energi, og en stor indlevelse. Jeg synes til gengæld at den var for moderne sat op. Kunne godt have ønsket mig lidt mere af den gamle Romeo og Julie. Og til tider lidt lang. Men i det store hele var jeg tilfreds.

15. September 2017

Birgitte Møller jensen

Efter dårlige anmeldelser var vores forventninger ikke høje, tværtimod. Men vi blev glædeligt overrasket. At stykket var lagt i nutidige skikkelser og det sjove i dialogerne, omend de gik meget hurtige, så det var svært at få det hele med, var medvirkende til at det ikke "kun" var en romantisk historie der er skrevet for længe side, men at den kan side stilles med meget af det vi oplever idag. Det gav den de ekstra stjerne fra mig.

15. September 2017

Lisbeth Vester

Intro var lidt for lang - men som forestillingen skred frem blev det en rigtig god aften. Skuespillerne var bare så gode - teksten var jo ikke ligfrem mundret sprog. Synd for dem der gik i pausen.

15. September 2017

Vibeke Andersen

Kedelig opsætning. Uinspirerende. En del dårlige præstationer. Bliver det ikke bedre, slutter vi med Aalborg teater. Især første akt var uinspirerende. Alt for mange pistoler og for meget røg.

15. September 2017

Dorte Larsen

Vi er kommet fast i teatret siden 1978 eller 1979, og for allerførste gang tog vi hjem i pausen. Det var desuden lidt latterligt med ham kratluskeren, som kom fra klitten flere gange, når man ved, at Verona ikke ligger ved havet - ikke engang i nærheden. Vi håber, det er den eneste "misser", vi kommer til at opleve i teatret, hvor vi ellers altid har været yderst tilfredse med alle de herlige stykker, vi har set gennem årene.

15. September 2017

Knud-Erik Ledet

Budskabet kan absolut ikke misforstås

14. September 2017

Jette Jensen

Drama, Død og kærlighed

14. September 2017

gerd eriksen

Forestillingen levede overhovedet ikke op til vores forventninger. vi kunne godt undvære alle de pistoler. scenografien var som til 1. maj med en talerstol bygget op af metal og plastic. vi vil helst glemme forestillingen og vil nøje overveje , hvad vi kan eller tør vælge næste gang.

14. September 2017

Ditte

Rigtig fin og spændende forestilling. Underforstået at man som publikummer vil forstå sig på denne nyfortolkning af den gode klassiker - selvfølgelig er sproget udfordrende i denne moderne tid, men hvis man interesserer sig for det og forsøger at indleve sig, så er den der. Der bliver leget med historien, og man skal som publikum være på for at kunne sætte sig ind i fortællingen. Der er nogle gode samfundskritiske aspekter, og min veninde og jeg var godt underholdt - og ikke mindst af de fremmende skuespillerpræstationer. Jeg kan ikke forstå, hvorfor nogle vælger at gå i pausen på trods af, udspillet ikke er ført til ende.

14. September 2017

SN

Hvis der var en minimum alder for denne forestilling havde jeg ikke opdaget det da jeg købte billetter. Jeg synes bestemt ikke sproget var egnet til "børn" som min datter på 12 eller den skoleklasse der var derinde som var yngre endnu. Her tænker jeg både på formen men i særdeleshed på indholdet.... Vi gik i pausen, desværre.

14. September 2017

Peter

Vi må ankende at vi desværre ikke kommer så meget i teateret, vi må sige at det var en god rundvisning og god mad. forestillingen havde vi ikke nogen forventninger til, men vi blev dog stadig skuffet. det er en skam, for havde vi valgt en anden forestilling havde det sikkert været bedre. har desværre ikke helt meget positivitet fra folk her i firmaet. men tak for rundvisning og mad. Mvh Peter Andersen PM Energi A/S

14. September 2017

Hanne Jonstrup

Moderne udgave af klassikkeren. Skuespillerne havde alle en god udstråling og gjorde stykket værd at se.

14. September 2017

NIELS JESSEN

i kan godt fortælle instruktøren at det var en rigtig dårlig opsat forestilling med stort set ingen fortælling i. det må i kunne gøre bedre, håber jeg. vi gik som så mange andre i pausen, vi havde fået nok. andre havde fået samme tanke. håber de andre forestillinger er bedre

14. September 2017

Helle

Anderledes men god forestilling. Ny opsætning med gammel orginal sprog. Stykket er godt og en god forestilling. 4 stjerner fra mig.

13. September 2017

Amanda Hove Øllgaard

Rørt til tårer. Alle sider af en uskyldig kærlighed blev vist til præcision. Hvordan verden kan virke tung og ligegyldig uden den andens tilstedeværelse i ens liv, og hvordan hele end verdensbillede forvrænges af denne forelskelse. Kærligheden var som et barns, som aldrig før havde set rosens skønne og derved følte sig fortabt ved tanken om at miste den gave de nu engang var blevet givet.

13. September 2017

Flemming

Dødsygt, tungt gammelt teaterstykke i en kedelig minimalistisk kulisse. De lumre penis-dialoger var ikke engang sjove.

13. September 2017

Edith Nielsen.

Svært at høre alle ordene .Var heller ikke det vi havde forventet med alt det skyderi.

13. September 2017

Nette Rytter Eriksen

Er fan

13. September 2017

AAAAAA NNNNN OOOOO

Det er altid dejligt at komme i teatret. Jeg havde glædet mig meget til at se Romeo og Julie, men stykket levede ikke helt op til mine forventninger om en klassisk / romantisk kærlighedshistorie. Jeg manglede sød musik og synes ikke om alt det skyderi.

13. September 2017

Morten Christensen

Underholdende, anderledes, overraskende. Fantastisk godt skuespil af alle. Simpel opsætning, god lyssætning. Godt skuespil...

13. September 2017

Lene Krabbe

Rodet, kedelig og uforståelig. Gik i pausen. Desværre 3. dårlige oplevelse i træk på Aalborg teater.

12. September 2017

Ulrich Kærgaard

En nærmest dødbringende kedelig forestilling. Igen. Vi gik i pausen, men egentlig burde vi været gået tidligere. Nu tager vi en længere pause fra Aalborg Teater. 1 stjerne tildeles, men kun fordi man ikke kan give færre.

12. September 2017

Just

Nu må der andre boller på suppen ellers stopper vi vor gang i Aalborg teater efter 53 år.

12. September 2017

Kirsten sølvberg

For første gang i alle de år, vi har gået i teateret - en pigeklub på 4 medlemmer- blev vi enige om at gå i pausen. Hvis dette er standarden, bliver dette vores sidste sæson. Vi spiste i cafeen inden forestillingen. Det har vi gjort før, men efter renoveringen er støjniveauet blevet så højt, at vi dårligt kan tale sammen. Vi bestilte kaffe til pausen. 3 x latte, som smagte fint, men den fjerde og alm. Kaffe, var så tynd, at man var i tvivl om det var te.... Alt i alt en rigtig dårlig oplevelse...

12. September 2017

Mie

Forfriskende at få sat et gammelt tema og historisk stykke i relation til nutiden. Til tanker om bandekrige, tyranni, dét blindt at følge i sporene af, kærlighedens styrke og svagheder.

12. September 2017

Heidi Lis Jensen

Det tog mig lige et kvarter at få det gamle sprog til at passe med den moderne scenografi. Men det er en klassisk historie at de kærestende ikke kan få hinanden,som altid vil røre hjertet på en gammel romantiker 😉 Især Mercutio gjorde sin rolle godt, han klarede de svungne ord med stor bravour og indfangede publikum med sin frækhed og udadvendte facon

12. September 2017

Merete og Jan Ottosen

Er ikke helt sikker på, hvad det var vi forventede, men ok.

12. September 2017

Eva Krog Sndersen

Beklager, men jeg kan kun give forestillingen en enkelt stjerne. Jeg er sikker på, at de folk der kender til Romeo og Julie historien, og til Shakespeares måde at fortælle på, har fået rigtig meget ud af det, men lille mig, som ikke er så meget inde i det, ja for at være ærlig, så forstod jeg ikke noget som helst af det. Jeg kunne ikke høre hvad de sagde, da de jo ikke talte ud til publikum, og jeg kunne heller ikke forstå hvad stykket handlede om. Det var godt jeg havde været til introduktion inden, for uden den havde jeg da været helt lost. Ikke lige en Forestilling jeg vil anbefale folk at se, da jeg synes en tur i teater skal være en fornøjelse og noget man bliver glad af at have set, eller også skal det være noget der sætter en masse tanker igang inde i en.

12. September 2017

Else

Jeg vil kraftig anbefale, at man tager den gratis introduktion med, når der er mulighed for dette. Det giver en rigtig god fornemmelse for, hvad man skal se og opleve, og hvorfor scenen og processen er, som den er. Det gjorde ubetinget, at vi fik en hel del mere ud af forestillingen, end vi ellers ville. Godt skuespil - tak for en "anderledes" forestilling.

12. September 2017

Gregory

Det var kombination af klassiske Shakespeares stykke og lidt mere moderne tekst med bemærkning om fx. Martin Luther King. Scenografien traditionen tro var interessant og tankevækkende. Jeg vil anbefale forestillingen til alle som kender den Engelske klassiker.

11. September 2017

Hanne

SKUFFET... havde forventet mere

11. September 2017

Pia Sindbæk

Jeg har været abonnent i omkring 30 år og er yderst sjældent gået hjem uden følelsen af at være blevet godt underholdt. Denne gang var desværre en af de sjældne undtagelser. Jeg har sat stor pris på langt de fleste af jeres moderniseringer af de gamle klassiske stykker gennem årene, men synes efterhånden, at I skulle overveje, at nytænkning måske også kunne være at sætte klassikere op i klassiske opsætninger ! Hvad er der egentlig i vejen med pompøse kulisser, pudderparykker, store kjoler, svingkapper og kårder ?? Scenografien denne gang var knap så minimalistisk som i Hamlet, men man tænker alligevel lidt, at hele idéen med teatret (og film) jo er, at det visuelle skal fremhæve og underbygge historien. Hvis jeg skal forestille mig det hele selv, kan jeg jo ligeså godt sidde hjemme og læse bogen - eller lytte til et hørespil i radioen. I Romeo og Julie har I valgt at blande sproget sammen - måske er der et mønster i det, men for mig opleves det som tilfældigt, hvornår skuespillerne bruger de originale replikker på vers - bruger det gammeldags sprog - eller taler helt moderne dansk. Det er forvirrende og jeg brugte i alt fald for meget tid til at omstille mig mellem typerne og gik glip af en del dialog på den konto. Da skuespillerne også er meget stillestående og ikke agerer ret meget fysisk, bliver det jo ligesom ekstra vigtigt, at man forstår, hvad de siger. Slutteligt forstår jeg simpelthen ikke pointen med de pistoler, de render rundt med og heller ikke de håndholdte mikrofoner - som selvfølgelig giver en anden lydeffekt og illuderer, at personen er et andet sted - men som sandelig også er hæmmende for den fysiske ageren. Moderne teknik bør vel kunne håndtere forskellige lydeffekter via intercom/slipsemikrofoner ?? Verdens største kærlighedshistorie blev spillet for mine øjne - og jeg følte ikke et sekund den mindste fornemmelse af stor lidenskab mellem Romeo og Julie !! Mor er ikke vred, mor er skuffet :o(

10. September 2017

J og K Gade.

Desværre en skuffende oplevelse. Må give diverse anmeldere ret i, at nok så meget råb, skrig og pistolskud ikke kan skjule en mildes talt tåbelig fremføring af stykket. Fortsætter Aalborg Teater den nuværende linje, bliver der nok aldrig brug for flytning til mere rummelige omgivelser.

10. September 2017

Amanda

Tak for foresillingen, og modet til at afprøve nye perspektiver i iscenesættelsen og mødet med den forvænting Vi har til karakterene i Romeo & Juliet. Jeg oplever særlig 1 akt som interessant, og skarp i sine valg. Visuelt var jeg meget glad for det dekonstruerede rum, og det kolde kynisme den lægger baggrund til. En verden i apati og liggyldighed. Mercutio er den mest interessante karakter, da han får lov til at spille igennem, i sin galskab. Da han jo dør tidligt i stykket er 2 akt for mig lidt en opadbakke eftersom meget af drivkraften forsvinder med ham. Jeg oplevede at iscenesættelsen fungerte bedst når jeg sat på afstand af scenen, og kunde opleve spændet mellom menneskerne i tablåerne,tet på scenen mistet rummet og kompositionen sin kraft, og det holdte/underspillede skuespil blev lidt for tamt. smukt lydbillede, nydelig og rørende opera og intimiteten i mikrofonbrugen mellem romeo og juliet.

10. September 2017

Eva Olufsen

Det var et dejligt stykke, jeg blev meget rørt. Første del var lidt tung, men vi havde ikke lyst til at gå i pausen, heldigvis for det, da anden del bare var smuk og rørende. Ros til alle. Venlig hilsen fra en tilfreds kunde. Eva Olufsen.

10. September 2017

Erik Mørkholdt Andersen

Det var med nogen spænding, vi tog i teateret i går. Det blev nu ikke så slemt som frygtet. Også vi oplevede, at folk udvandrede i pausen. Men så mister man - efter min mening - retten til at kritisere, for en vurdering går på helheden, ikke kun en del. Det er ikke første gang, vi oplever en meget moderne udgave af en klassiker, og det er man sandelig ikke altid sluppet godt fra. Det kniber også her. Jeg tror, det hænger sammen med en undervurdering af tilskuerne. Vi kan godt føre et indslag fra fortiden frem til nutiden og relatere det til aktuelle problemer. Hvis instruktøren (generelt) føler, det er nødvendigt at hjælpe os mere på vej, bør vedkommende huske, at en forestilling starter i den enkeltes hjem. Man kunne have valgt at sende citatet af Kirkegaard hjem til os via det mailsystem, man ellers så gerne vil have bliver brugt. Stykket gik i stykker, 2. 2. akt var egentlig Shakespeare, og tak for det. Jeg bliver ikke stødt over sprogbrugen i 1. del. Master Shakespeare brugte selv mange af hverdagens udtryk i flere af sine stykker. Det var der nok nogle tilskuere, der havde fortrængt. Men bedre held næste gang og involver os gerne på den ene eller den anden måde. Det kunne blive en lille fornyelse af teatergenren. Endelig vil jeg kippe med flaget for mange gode skuespilpræstationer.

10. September 2017

Henrik

God scenografi Rigtig gode skuespillere i fleste roller. Underholdende og direkte God tekstfornyelse. Godt koncept Kritik: pistolerne fik forkert rolle/funktion. Når de indføres kræver det mere omhu med brugen af dem. Der blev for meget og dermed svækkedes virkningen. Et klassisk dilemmea

10. September 2017

Susanne Hagensen

Jeg er ked af at skrive det, men det er det værste stykke, jeg endnu har set på teatret øv øv øv. Håber ikke det fortsætter på den måde. Det var da næsten også et tomt teater. Synd for skuespillerne. De gør, hvad de kan, men kan da se, de ser ned på en halvtom teatersal. Rygterne/kritik "løber" hurtigt.

9. September 2017

Preben Petersen

Den ringeste forestilling vi endnu har oplevet på teatret.

9. September 2017

Kenneth Erfurt

Spændende stykke med mange spændende sociale samværssittuationer med bl.a. pistolskud. Dog lidt ligegyldig intro og outro.

9. September 2017

Haslund

Ikke den lidenskabelig forestilling som Romeo og Julie er. Desværre lidt monoton og kedeligt..

8. September 2017

Hanne Kastrup Hansen

Ok Forestilling, men ikke den bedste vi har set

8. September 2017

Else Hedelund

1. akt meget uforståeligt, og forfærdeligt råbende, fattede ikke, hvad de råbende sagde. 2. akt, da var historien til at finde ud af, skuespillerne gjorde det godt. - Alt i alt en underlig måde at ville gøre historien ny på.

8. September 2017

J og G

Vi var godt tilfredse. Endnu en gang konstaterede vi, at når bladenes kritikere er utilfredse, er der en høj grad af sandsynlighed for, at forestillingen er OK, sådan som vi ser det. Og modsat, når kritikerne jubler !!

8. September 2017

Keld Riber

Desværre var det ikke en forestilling for os, så vi gik i pausen

8. September 2017

Bente Rasmussen

Vi gik i pausen. Stor enighed om, at det på alle måder var elendigt.

8. September 2017

Anni

Det var spændende med nyfortolkning, men det blev ødelagt af dårlig instruktion. Hvad skulle alle de revolvere til. Langtrukkent og kedeligt,. Julies påklædning i sidste del virkede helt forkert. Håber4 den næste forestilling bliver bedre.

8. September 2017

Birgitte Kudal Guldbæk

Første Shakespeare forestilling for mig. Tynd handling og alt for knudret sprog. Dog imponeret over at skuespillerne magtede at indlære så knudret nogle replikker.

8. September 2017

Helle Mogensen

Jeg har tidligere set Romeo og Julie. Et typisk tungt Shakespeare stykke. om muligt er det lykkedes for Aalborg Teater at gøre det fuldstændig dræbende kedeligt og tungt. Jeg synes det er rigtig ærgerligt, at i formår at ødelægge en dejlig historie, fordi i vil modernisere det.

8. September 2017

S.P

Min mand og jeg så forestillingen for ca. en uge siden. Min mand var begejstret mens jeg ikke kunne lide den (bl.a brug af pistoler. ) Når jeg nu funderer over det, er det meget nutidigt med hensyn til opgør mellem rivaliserende bander. Trods kritik så udførte skuespillerne et stor stykke arbejde. Med hensyn til publikum tænker jeg på et engelsk ordsprog " one man's meat is another man's poison".

7. September 2017

Bent H.A.

Jeg synes, at dette stykke var meget skuffende. Skuespillerne virkede slet ikke til, at have styr på stykket og de begyndte til tider at fnise. Jeg forventer i hvert fald en hel del mere engagement fra både skuespillere og tertetelæggeren. Min søn Jeppe og jeg Bent delte helt samme meninger om stykket. Jeppe spurgte mig flere gange, om ikke vi kunne smutte i pausen, og havde det ikke være fordi prisen var så høj, så havde han fået lov at bestemme.

7. September 2017

Dorthe M

Jeg var inde og se denne forestilling med min 17 årige dreng. Rasmus skævede flere gange til mig, at han ville hjem flere gange undervejs, da han fandt opførelsen direkte kedende og en ødelæggelse af Romeo og Juliet.

7. September 2017

Asger

Opførelsen var hele vejen igennem død pinlig, uden liv og ufangende for seeren.

7. September 2017

benteogole@stofanet.dk

Vi havde en god oplevelse under hele forestilling. Vi skulle lige indstille os på at scenografien og beklædningen ikke tilhørte William Shakespeares tid. En god skuespillerpræstation af alle medvirkende. Vi var glade for at have valgt forestillingen. Bente Djørup

7. September 2017

Nils V

Det var en STOR skuffelse, vi var 4 i teatret og havde den samme opfattelse. Andre havde tilsyneladende også den samme opfattelse, da der var mange tomme pladser efter pausen. Det burde give stof til eftertanke hos de ansvarlige på teatret, det er ikke første gang vi har været ude for det. Forhåbentlig er abonnementsordningen ikke en sovepude, for jeg tror ikke teatret ville overleve hvis billetterne skulle sælges i løssalg

7. September 2017

Peter

Handlingen var for stillestående

7. September 2017

Klara, Cassandra og Sofie

Vi elskede forestillingen! Scenografien og kostumerne var smukke, meget i stil med Baz Luhrmann's Romeo + Julie. Det var fedt med en smule nytænkning samtidig med at det klassiske sprog var intakt. Også skuespillernes præstationer var imponerende - specielt de unge Romeo & Julie, som formåede at indfange karakterenes spirende forelskelse, deres ungdommelighed men samtidig også deres styrke! Derudover var Romeos fætre enormt sjove! Vi vil klart anbefale forestilling - i hvert fald til unge. Kh

7. September 2017

jette bøgh

Min mening om Romeo og Julie. Forestillingen var for moderne for mig, men skuespillerne spillede godt.

7. September 2017

Thorkild Henriksen

Det er sådan en Forestilling, der kan få mig til at holde op med at gå i teater.

7. September 2017

Hans

Kort og godt ALT! For kedeligt!

6. September 2017

Hanne Richter

Flot præstation og dygtige skuespillere - ny og anderledes opsætning - spændende at se nye fortolkninger .

6. September 2017

Hjørdis Hald

For moderne opsætning efter min smag. Blev flere gange forskrækket ved skuddene.

5. September 2017

Helle Koch

Seriøs og sjov forestilling. Lidt langtrukken.

5. September 2017

Birgitte Bynck Jensen

Den dårligste forestilling jeg nogensinde har set på Aalborg teater i de næsten 30 år jeg har haft min gang på teateret.

5. September 2017

Sus

Tørt, langt og underligt. Jeg var gået i pausen, var det ikke for mine velopdragne teenagere, der var taget med på kulturtogt... Spild af tid og godt 1100 kr.

4. September 2017

Lea Mogensen + 5 andre fra vores teaterklub gennem 40 år.

Det var en skuffende oplevelse - vi fornemmede slet ikke magien mellem Romeo og Julie. En af årsagerne var, at de kære unge skuespillere åbenbart ikke har lært at artikulere, så man kan forstå, hvad de siger. De japper deres replikker af. Og det hjælper så heller ikke, når man står med ryggen til publikum noget af tiden. Det var irriterende med de mange skydevåben - når man samtidig talte om at trække sin kårde - hvorfor skal klassikerne moderniseres med djævelens vold og magt, det virker fuldkommen tåbeligt. Scenografien - gab, gab - den var dog utrolig fantasiforladt og direkte grim. Balkonscenen blev ødelagt pga. stilladset med en blå presenning. Det må kunne gøres bedre. Vi har svært ved at forstå, hvad instruktøren egt. vil - alt virker så fortænkt. Første akt var en sej omgang at stå igennem, heldigvis blev det lidt bedre i anden akt. Men vi går ikke hjem med en skøn oplevelse denne gang. Det er sjældent, vi er helt enige med Nordjyskes anmelder, men det var tæt på denne gang.

4. September 2017

Maja Højgaard

Vi syntes at forestillingen ikke levede op til vores forventninger. Den var alt for moderne.

4. September 2017

Per Dahl Sørensen

Et gammelt stykke i moderne opsætning. Svært at "føle" personerne.

4. September 2017

Inge Ringgaard

Lidt tung 1. Akt. Spændende og medrivende 2. Akt

3. September 2017

Rasmus Kinnberg

Ringe kulisser. Ringe skuespil. Fyrsten glemte replikker. Dårlige kostumer

3. September 2017

Bjarne Madsen

Dødkedelig

3. September 2017

Ole Bendix

Ønsket om at være nyskabende har tydeligvis medført nogle helt uforståelige og upassende elementer i forestillingen. Værst er pistolerne som hverken symbolsk eller kunstnerisk har eller får nogen platform i forestillingen.

3. September 2017

Ramona og Rasmus

En moderne Romeo og Julie, hvor sproget forblev loyalt til Shakespeare. Mens scene var lagt i moderne tid - med henvisning til Luther King, og brug af pistoler. På mange måder inspireret af Baz Luhrmanns filmatiseringen fra 1990' med Leonardo Dicaprio som Romeo. Imponerende skuespil - ikke mindst af Romeo og Julie. Dejlig forfriskende udgave, men måske lidt forvirrende for de fantasiløse. Tak for en god oplevelse.

3. September 2017

Niels Chr. Hansen

Jeg ved, at stykket er fra lige før år 1600, men jeg falder fra, når sproget er så gammel og kluntet. Ligeledes finder jeg dekorationen for minimalistisk og intetsigende. På mig virker det sært, at skuespillerne er udstyret med pistoler. Skuespillerne gør det godt, men jeg håber, de kan lide forestillingen, som den er.

3. September 2017

Camilla

Flot digterig, men svær at følge med i - hvorfor de havde pistoler og sådan, når man ikke kender det oprindelige stykke.

3. September 2017

Inger & Ole Stendal

Dårlig Elendig Langtrukken Stakkels skuespillere Romeo og Julie totalt ødelagt Helt og totalt håbløs instruktion Heldigvis fik vore venner og vi noget godt at spise. Så 3. akt var det der trods alt reddede vores fredag aften

2. September 2017

Inger & Ole Stendal

Dårlig Elendig Langtrukken Stakkels skuespillere Romeo og Julie totalt ødelagt Helt og totalt håbløs instruktion Heldigvis fik vore venner og vi noget godt at spise. Så 3. akt var det der trods alt reddede vores fredag aften

2. September 2017

Elsebeth Gabel Austin

En kedelig - nærmest grim - opsætning gav ikke Shakepeares ellers udødelige kærlighedsdrama meget liv på Aalborg Teater. Utydelig diktion prægede desuden første del. Stykkets familiefejde, central for det perspektivløse i de unges kærlighed, var næsten fraværende. Den lidenskabelige kærlighed endte som gold gengivelse af indøvede replikker. Håndholdt mikrofon til udvalgte replikker gav ikke mening - og det var komisk at høre om sværd og kårder, når skuespillerne stod med pistoler - i øvrigt generende støjniveau, når de blev affyret! Hvorfor skal nutidens fortolkninger ofte lide under instruktørens selvoptagethed, hvor der på indforstået manér kun kommunikeres med "vennerne" og ikke med publikum? Det er langt fra i Shakespeares ånd og tradition.

2. September 2017

Ole B. Sørensen

Mørk og underligt sat sammen, med nogle mærkelige udfald undervejs i 1. akt. 2. akt kan jeg ikke udtale mig om - vi gjorde noget som aldrig er prøvet før - gik i pausen. Fik ondt af skuespillerne. Specielt når vi tidligere har set hvad de kan præstere.

2. September 2017

Birgitte Pedersen

Det var en skuffelse .... efter at have set "Hamlet"- var forventninger høje. Men denne opsætning var ikke god - stakkels skuespillere. VH Birgitte Pedersen

2. September 2017

Lise Froulund

Jeg har en gang i mit liv forladt salen, før et stykke var færdigt men må indrømme, at jeg følte mig fristet i aftes. Jeg mødte ind med stor forventning til en nymoderne fortolkning af den gamle klassiker. Forventningerne blev ikke mindre, da jeg så kulisserne. Under regentens tale blev der også blandet nye Ikoner (King og Ghandi) ind, så jeg forventede helt klart at stykket forblev moderne. Stor var min skuffelse, da det viste sig ikke at holde stik. De lange monologer i gammelt sprog tabte mig fuldstændigt. Jeg fattede heller ikke helt, hvordan pistolerne skulle passe ind under hele stykket. Skuespillerpræstationerne var der ikke noget at pege fingre af, men stykket var simpelthen for rodet og kedeligt. Jeg kunne ikke føle de unges desperation over deres forbudte kærlighed, men sad flere gange og kæmpede med mine øjenlåg. Her kom pistolskuddene så handy ind 😉

2. September 2017

Annette kirk

Jeg gik for første gang i pausen...forestillingen kunne slet ikke fange mig med de mange lange monotone dialoger...den skaldede formåede at ryste monotonien..men det meste virkede mere syret end en god historie...har normalt ellers kun godt at sige om Aalborg teaters forestillinger..

2. September 2017

Julie Visby

Det var en meget trist oplevelse. Koreografi, scenografi og replikafleveringen var søgt og kunstig. Vi sad tilbage med en fornemmelse af, at ingen forstod hvad de selv sagde og at kostumerne i høj grad bidrog til at skabe forvirring. Vi gik i pausen. Vi magtede simpelthen ikke mere.

2. September 2017

Helene

Det var ganske enkelt kedeligt. Den eneste skuespiller der fangede mig var Romeos skaldede ven, da der var en sådan galskab over ham, og han var sjov. Min veninde og jeg blev fuldstændigt tabt af de lange monotone replikker, specielt den der åbnede forestillingen. Skuespillet var glimrende, men opførelsen var tam.

2. September 2017

Berit

Der er første gang, jeg har haft en dårlig oplevelse i teatret, men det var virkelig en tam omgang. Det var ikke dårlige skuespillere, men det var som om, det bare ikke fungerede. Det hang ikke ordentligt sammen.

2. September 2017

Forestillingen er en hån mod Shakespeares smukke kærlighedshistorie. Her forsvinder ordene i malplacerede sceniske virkemidler og monotone dialoger. En helt igennem kedelig og intetsigende forestilling, hvor tragedien udelukkende består i det totale spild af både tid og penge.

2. September 2017

Jette Nørby

Jeg blev meget skuffet over hvordan I havde valgt at lave forestillingen. Den var mærkelig og kedelig, så vi gik i pausen.

2. September 2017

Pernille Mortensen

En lidt flad fornemmelse vi gik derfra med. Historien er fantastisk - det er denne fortolkning ikke. Man kunne ikke "føle" de to elskendes tragedie og meget skulle man selv fortolke.

2. September 2017

Kamilla

En fantastisk forestilling med super gode præstationer af skuespillerne. Der var nogle virkelig lange passager med tale og det var meget meget beundringsværdigt at de var i stand til at huske dem. Et stykke fyldt med drama, kærlighed og humor. Virkelig god oplevelse. Jeg har allerede anbefalet mange at få bestilt billetter i tide. Wauw!

1. September 2017

Bent P.

Var oplagt fra starten hvor en nymalet sal og spændende kulisse og en skuespiller på scenen 10 min. før start satte mig i teater mode. Desværre dalede det allerede i de første minutter hvor det var mit indtryk at regenten skulle forestille at holde tale for en stor menneskemængde (hvorfor skulle lyden ellers komme fra den højtaler der indgik i scenografien), men han talte i et langsomt tempo og lavt stemmeleje der mindede mig om en godnathistorie. Mens jeg hørte de bagvedsiddendes højtlydende gaben prøvede jeg at lade mig indfange af historien, men forgæves. Jeg har intet at udsætte på skuespillernes præstationer men tror mere det var selve opsætningen jeg ikke forstod. Må med skam indrømme, at jeg for første gang var en af dem der tog sin kæreste ved hånden og listede af i pausen....sorry.

1. September 2017

Susanne Staun

Forestillingen var efter min mening som udgangspunkt rigtig god, dygtige skuespillere og et fint set-up. Jeg kan dog kun give 4 stjerner, idet formen på opførelsen ikke var i min smag... Jeg var afsted med en veninde, og hun var meget begejstret.

1. September 2017

Mads Sølver Pedersen

Flot udgave af det gamle mesterværk, især var det dejligt at se de unge skuespillere folde sig ud sammen med de solide erfarne kræfter. Når det kun bliver 4 stjerner skyldes det skyderiet som udløste hosten blandt publikum og som gav en dårligt lugt i salen.

1. September 2017

Birthe Mørkholt

En meget flot scene opbygning men ellers en lidt kedelig oplevelse. Mange gik i pausen. Lydforholdene var elendige - vi havde ofte svært ved at høre hvad skuespillerne sagde.

1. September 2017

Martin Østergaard Christensen

Kedelig

1. September 2017

Anne Olesen

Middel forestilling.

1. September 2017

Lp

Interessante rammer og scener. Og gode sproglige links til Shakespeare. God oplevelse

1. September 2017

Lars Nørbach

Den kvindelige hovedrolle spilles med stor sikkerhed og indlevelse af Nanna Voss. Hun nåede ud til mig på 13. Række.

1. September 2017

Elisabeth, Spar Nord Fonden

Flot, flot indsats af skuespillerne - det kan der ikke røres ved. Blev dog aldrig 'ramt' af de to unges tragedie og uretfærdigheden i ikke at få hinanden på grund af 'krigen' mellem to de to familier.

1. September 2017

Jørgen Bech Madsen

Rigtigt godt skuespil og mage fantastiske præstationer, men stykket var lidt trivielt og der mangler noget variation og nogle højdepunkter mv... (klimaks)

1. September 2017

START OPLEVELSEN I TEATERCAFÉEN

En dejlig oplevelse på Aalborg Teater starter med et godt måltid mad og et velskænket glas i venners lag. Teatercaféen serverer lækre og sæsoninspirerede retter fra det rustikke, danske køkken til spiselige priser.

Hovedret: 165 kr.
2 retter: 220 kr.
3 retter: 245 kr.

Læs mere om Teatercaféen


Hvad er et navn?

Åh, Romeo, Romeo, hvorfor er du Romeo? Fornægt din far, giv afkald på dit navn. (…) Hvad er et navn? Det, som vi kalder rose, vil dufte lige sødt, hvad end det kaldes; og Romeo ville, var han uden navn, beholde den fuldkommenhed, han ejer.

Sådan siger Julie til Romeo i den berømte balkonscene, da det går op for hende, at det ikke er en eller anden flot fyr, hun har mødt, men Romeo, dvs. en Montague. Men Julie tænker så den tanke, at navnet er ligegyldigt, at kærligheden mellem de to er vigtigere end deres slægter.

For os i dag er replikken nok primært udtryk for Julies kærlighed, men i 1597, da replikken blev udtalt for første gang, havde tanken større rækkevidde end som så. Selve den idé, at individets egne ønsker og følelser har en autonom ret og går foran slægt og samfund, hører ikke til middelalderen, men derimod den renæssance, som navnligt Shakespeares teater var den første og fremmeste repræsentant for i England. Og Julie var et af de første renæssancemennesker, han satte på scenen.

Holdet bag

Forfatter
William Shakespeare

Instruktør
Hans Henriksen

Scenograf
Markus Karner

Lysdesigner
Suni Joensen

Lyddesigner
Kristian Berg

Vil du vide mere?

Legesygt stjerneskud

Portræt i Appetize: Kom tæt på Nanna Skaarup Voss, der spiller Julie.

Læs interview

To unge stjerneskud i hovedrollerne: Kæmpe opsætning på Romeo & Julie

Op til premieren snakkede Migogaalborg med Stanley og Nanna, der spiller Romeo og Julie.

Læs interview

Mere teater?

Få nyheder og særlige tilbud fra Aalborg Teater