Tilbage til nyheder

Bergmans ‘Persona’ – fra film til teater

1. oktober 2018
Arrangementet er afholdt.

Bergmans ‘Persona’ – fra film til teater
Onsdag 10. oktober kl. 18.30 – 20.30
Foregår i Biffen Art Cinema i Nordkraft
Pris: 85 kr. (film + oplæg)
Pris: 225 kr. (film + oplæg + teaterbillet)

Oplev Bergmans film Persona i Biffen og hør efterfølgende teaterinstruktør Johannes Holmen Dahl fortælle om arbejdet med at omsætte filmen til teaterforestilling.

Persona er for mange Bergmans største mesterværk og hans mest nybrydende film: En foruroligende og fascinerende meditation over den menneskelige personligheds flygtige natur – og filmmediets lige så flygtige virkelighed.

Elisabeth (Liv Ullmann) er teaterskuespillerinden, der mister evnen til at tale. Hun passes af en sygeplejerske (Bibi Andersson), og de udvikler et symbiotisk forhold i en sådan grad, at deres identiteter efterhånden begynder at smelte sammen – en proces, der illustreres i et af filmens mest berømte billeder, hvor de to kvinders ansigter bliver til ét.

Persona er blevet overført til scenen talrige gange og har premiere på Aalborg Teaters Lille Scene 17. november.

Filmen vises i samarbejde med Cinemateket og er med engelske undertekster!

Flere nyheder

NY LEDELSE PÅ PLADS PÅ AALBORG TEATER

Med de to fastansættelser er teatrets nye ledelse på plads – en ledelse, der som noget nyt siden årsskiftet bliver delt mellem det kunstneriske og det administrative. Aalborg Teater mærker allerede, at der de seneste måneder er tilført værdifuld ekspertise indenfor events, kultur og ledelse.

Læs mere