Tilbage til nyheder

Aalborg Teater gør det igen

11. juni 2021

Aalborg Teater har i høj grad taget teten i det danske teaterlandskab, når det gælder streaming af teaterforestillinger, dette gælder både i forbindelse med de landsdækkende nedlukninger samt også nu, i forbindelse med nedlukningen af Budolfi Sogn, som har medført at Aalborg Teater ikke må spille forestillinger med publikum i salene. I stedet har Aalborg Teater valgt at gribe til andre muligheder, for stadig at opfylde sin vigtigste mission: At tilbyde kulturoplevelser til publikum. Dette gør teatret blandt andet med forestillingen These Shapes are made for Dancing, der opføres udendørs på Kunsten i Aalborg samt ved i perioden 11. juni til og med 20. juni at streame teaterkoncerten Drømte mig en drøm ganske gratis.

Teaterkoncerten Drømte mig en drøm
Er man født og opvokset i eller bare bosat i Danmark, kan man ikke undgå at være blevet eksponeret for den danske sangskat, og for mange bringer sangskatten minder med sig når man lægger øre til de sange der gennem generationer har været en del af vores nationale arv. Ikke mindst det seneste år har sangskatten igen fundet vej ind i vores liv – når ting bliver vanskelige og fællesskabsfølelsen skal styrkes, tyer vi til fællessangen og den danske sangskat, som vi har gjort det siden det famøse nederlag i 1864.

Med teaterkoncerten Drømte mig en drøm dykker vi ned i vores fælles glæde ved at lytte, genlytte og genfortrylles af den danske sangskat, som i op- og nedture, krigs- og fredstider har bundet os sammen. Den danske sangskat hjælper os til at forstå hvem vi er, hvor vi kommer fra og hvad vi kan blive til.

Musikalsk sanserejse for alle generationer
Sangskatten lever, ånder og udvikler sig i os alle, uanset om vi er alene, sammen med andre, synger med på musikken i radioen, er i skolen eller på jobbet. Fra vi er helt små, lærer sangen os sproget at kende og får os til at falde til ro og i søvn. I skolen, på højskolen og i andre fællesskaber lærer vi gennem sangen om kendte og ukendte egne af vores land og den store verden. Sangen rører os, rykker os sammen, minder os om sammenhænge større end os selv. Vi får samme puls, samme åndedræt, og mærker med krop og sjæl, at vi hører til noget – en hjemstavn, en tradition – en nation. Intet andet kan gøre det samme, på bare få minutter.

Teaterkoncerten Drømte mig en drøm er en drøm – en række af associationer, klange og tekster der går tilbage til den ældste danske sang, der er blevet nedskrevet, nemlig Drømte mig til drøm og frem til sange fra det 21. århundrede. Med stor kærlighed og nysgerrighed er instruktør Jacob Schokking gået på opdagelse i den smukke danske sangskat i alt fra arbejdersange over årstidssange til sange, der hylder ungdommen i al sin mangfoldighed. Resultatet af denne higen og søgen er blevet en storslået og visuel unik teaterkoncert, der præsenterer kendte sange i nye fortolkninger, glemte og ikke længere kendte sange, nye sange – og ikke mindst inviterer publikum med på en rejse ind i den eventyrlige danske sangskat.

Medvirkende
I teaterkoncerten Drømte mig en drøm medvirker Marie Knudsen Fogh, Line Nørholt, Bolette Nørregaard Bang, Karla Rosendahl, Ferdinand Falsen Hiis, Sebastian Henry Aagaard-Williams, Østen Borre Simonsen og Evrim Benli.

Reumert-vindende team bag forestillingen
Forestillingen er iscenesat af den kendte instruktør Jacob Schokking. Jacob Schokkings baggrund som billedkunstner ses tydeligt i hans meget visuelle iscenesættelsesmetode, og han har med Teaterkoncerten Drømte mig en drøm, skabt en betagende forestilling med et stærkt visuelt udtryk; hvor video, lys, lyd og grafisk design indgår som en meddigtende del.

Jacob Schokking har iscenesat forestillinger på blandt andet Det Kongelige Teater, Café Teatret og på Aalborg Teater har Jacob Schokking tidligere iscenesat Vinterrejse samt Rejsen til den blå planet. Senest har han stået i spidsen for forestillingerne Jeg har skudt mig selv for sidste gang på AAT Stream. Jacob Schokking har to gange modtaget den prestigefyldte Reumert Pris, første gang i 2002, hvor han fik en Reumert Særpris og igen i 2009, hvor han fik prisen som Årets Instruktør.

Den Reumert-vindende svenske scenograf Karin Gille har skabt scenografien til forestillingen og hendes kostumer og farvevalg udspringer af de velkendte soldateruniformsfarver fra nederlaget i 1864 – et farvevalg der går igennem alle forestillingens mange forskellige kostumer. Kapelmester Niels Søren Hansen har sammen med musiker og arrangør Johannes Smed skabt et fortryllende og iørefaldende musikalsk univers der underbygger den stemning og fortælling der findes i alle de sange der kan opleves i forestillingen.

Hent gratis billetter til forestillingen
Teaterkoncerten Drømte mig en drøm kan streames gratis fra 11. juni til og med 20. juni 2021 og der kan hentes gratis billetter her.

Flere nyheder

NY LEDELSE PÅ PLADS PÅ AALBORG TEATER

Med de to fastansættelser er teatrets nye ledelse på plads – en ledelse, der som noget nyt siden årsskiftet bliver delt mellem det kunstneriske og det administrative. Aalborg Teater mærker allerede, at der de seneste måneder er tilført værdifuld ekspertise indenfor events, kultur og ledelse.

Læs mere