Lille Scene

Tragedie af Sofokles og ‘Politikerne’ af Wolfram Lotz

Antigone

Køb billet
Billetpriser
 • Normalpris

  kr. 215

 • Unge under 25 år

  kr. 80

 • Studerende

  kr. 90

 • AAT Klub

  kr. 50 i rabat alle dage

 • Årskort

  Gælder alle dage

 • Spilleperiode

  8. september – 8. oktober 2022

 • Varighed

  2 timer og 30 minutter inkl. pause

Krigen er vundet, det største slag venter…

Krig i Europa. Håbet om fred lever på begge sider, men fred kan komme med uhyrlige dilemmaer.

I Sofokles’ evigt aktuelle Antigone er kampen om bystaten Theben netop slut, Kreon er ny konge. Hans nevø, den tidligere konge Eteokles, er død – dræbt af sin egen bror, Polyneikes, under deres fejde om tronen i Theben.

Polyneikes lig ligger nu sammen med hundredevis af andres uden for byens mure. Kreon ser en mulighed for at vise sig som en stærk sejrherre og leder af Theben. Han beslutter, at alle forrædere skal straffes i døden og forbyder derfor, at de bliver begravet som skikken og guderne ellers kræver det. Deres sjæle vil dermed aldrig kunne finde hjem til dødsriget Hades.

Antigone, søster til Eteokles og Polyneikes, sørger over tabet af sine brødre, og Kreons straf over Polyneikes er ubærlig for hende. Hun må handle, selvom straffen er døden for hende selv, hvis hun bryder Kreons lov og begraver sin bror.

Imellem Kreon og Antigone opstår et nyt stort slag; kan en konges lov ligge over gudernes?

Samtidig står den magtfuldkomne nykronede Kreon i et andet svært dilemma. Han elsker sin niece. Kan han dræbe hende, hvis hun trodser ham?

Aalborg Teaters egen husinstruktør Camilla Kold Andersen sætter Sofokles’ klassiske tragedie ind i en større kontekst. Der belyser magthaveren som en særlig art, når hun kombinerer den klassiske tragedie Antigone med den tyske dramatiker Wolfram Lotz’ tekst Politikerne. Den knivskarpe kortlægning af politikernes tilstedeværelse i det moderne liv tilfører med sin rytmiske form en nutidig stemme til opsætningen og understøtter stykkets særlige aktualitet.

Scenografen byder på en atmosfære med et stærk poetisk og grotesk formsprog. Visuelt stærkt og æstetisk, i legende stil og med brug af pantomime, udvikler handlingen sig på scenen. En stærk og tankevækkende teateroplevelse for alle.

Forestillinger

Spilledage

Nordjyske
Kulturen.nu
Jyllands-Posten
Kulturkapellet
En anderledes og spændende opsætning, der ikke sådan lige kan rystes af.
Det er en stærk tekst, en kompleks og benhård tekst, som græske Sofokles har skrevet. Og det er stærkt, at den så mange år efter – faktisk et par årtusinder plus små 500 år stadig virker højaktuel i sin skildring af individet
Det er en overraskende sjov fortolkning af Sofokles, der lader gakket komik og skæbnesvanger familietragedie gå hånd i hånd, de to unge huskunstnere har skabt. Godt hjulpet på vej af musiker Kristian Bergs stemningsskabende tilføjelser.
Mange roser skal lyde til hele ensemblet på scenen, de spiller fremragende, men en lige så stor ros skal lyde til scenografen, musikeren, lysdesignerne og resten af det tekniske personale, for den lille scene udnyttes virkelig til fulde.

Kostumetegninger

Antigone

Instruktøren fortæller

Afspil video

Årskort til Aalborg Teater

Årskortet gælder fra købsdato og et helt år frem. Med et årskort kan du se alle Aalborg Teaters egne forestillinger én gang og får halv pris på gæstespil.

Du booker selv dine billetter på vores hjemmeside – og du bestemmer selv, hvornår du ønsker at se en forestilling, samt hvor i salen du gerne vil sidde.

Priser

Årskortkr. 995
To på ét kort (årskort + gæst)kr. 1.990
Årskort for studerendekr. 595
Årskort for unge under 25 årkr. 495

Køb årskort

Holdet bag

Forfattere
Sofokles og Wolfram Lotz

Iscenesættelse
Camilla Kold Andersen

Scenograf
Ditte Marie Tygesen

Oversættelse af Antigone
Marcel Lysgaard Lech

Oversættelse af Politikerne
Jens Christian Lauenstein Led

Lysdesigner
Mia Willett

Komponist, musiker, lyddesigner
Kristian Berg

Hundehovedet er designet af scenograf
Mari Lassen Kamsvaag

Vil du vide mere?

Undervisningsmateriale

Gratis undervisningsmateriale til ungdomsuddannelser. Udarbejdet af Center for Undervisningsmidler (CFU).

Download undervisningsmateriale

Videointroduktion

Vi tilbyder videointroduktioner til udvalgte forestillinger ved en af teatrets dramaturger. Videointroduktionen ligger klar fra premieren.

“Klassisk drama er for dig der elsker Game of Thrones”

Foromtale fra MigogAalborg.

Læs mere

Krig i Europa. Håbet om fred lever på begge sider, men fred kan komme med uhyrlige dilemmaer

Køb billet

Mere teater?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få informationer om forestillinger og andre events