Lille Scene

Genre: Ny dansk dramatik af Thomas Markmann

Udsolgt

Kød

Køb billet
Billetpriser
 • Normalpris

  215 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr.

 • Studerende

  90 kr.

 • AAT Klub

  50 kr. i rabat alle dage

 • Sæsonkort

  Gælder alle dage

 • Spilleperiode

  6. – 29. maj 2021

 • Varighed

  Ca. 1 time og 50 minutter (ingen pause)

 • OBS: Særlig information

  Der forekommer røg, stroboskoplys og nøgenhed

 • Danmarkspremiere

Forestillinger

Kun for dumme svin

‘Kød’ er et hæsblæsende og vildt stykke ny dansk dramatik, der stiller tilskueren spørgsmålet: Hvordan ville du have det, hvis det var dig, der var svinet?

Sissel og Johan mødes til en fest, hvor kødet steger, så fedtet flyder, og kød indtages i rå mængder. Sissel og Johan får gennem stegeosen hurtigt et godt øje til hinanden, stikker af og – møder en talende gris. Er de så fulde? Er det Sissel, der er skør, når hun vil have den med hjem, eller er det Johan, der er hjerteløs, når han ikke vil? I hvert fald finder de alle tre hjem i lejligheden, og nu begynder svineriet at tage fart. Det er slet ikke så let at være gris i et land, hvor der årligt slagtes knap 20 millioner svin.

Efter succesforestillingerne ‘Beton’ og ‘Drengen der ville være vægtløs’ sætter Thomas Markmann – en af de mest markante stemmer i dansk dramatik – nu tænderne i det kød, vi næsten alle spiser, men hvis produktionsproces ingen vil høre om…

Ekstraforestillinger: 22. – 29. maj 2021

Kom trygt i teatret

Du kan trygt gå i Aalborg Teater. Vi tager vores gæsters sikkerhed og tryghed alvorligt og følger myndighedernes officielle retningslinier i forhold til Covid-19. LÆS MERE HER

Tryghedsgaranti
Vi sørger for tryghedsgaranti, når du køber billet og sæsonkort hos Aalborg Teater.

 • Bliver du syg eller viser symptomer på sygdom og nødsaget til at aflyse dit teaterbesøg bytter vi din billet uden gebyr.
 • Bliver Aalborg Teater lukket som følge af Covid-19, vil du som sæsonkortholder få refunderet et forholdsmæssigt beløb, som dækker de planlagte titler, der ikke opføres i sæsonen.

Spilledage

Kulturen.nu
Politiken
Nordjyske
Information
Weekendavisen
Top underholdning fra start til slut. Kropsligt teater med både nøgenhed og splat. Meget fysisk fortalt. Og hele tiden det ene gode grin efter det andet. Jamen du godeste! Se det for dælen. Du vil ikke fortryde.
Det er stærkt spillet og iscenesat – det tager fat på et kollektivt problem og gør det med vilde syner og speederen i bund. Hatten af for at tage emnet op og gøre det så konsekvent.
Forestillingen leverer en hel pukkel af fantasier og vilde indfald i grænseområdet mellem svin og menneske.
Markmanns tekst sætter masser af tanker i gang og vil helt sikkert dele vandene præcis som virkelighedens diskussioner om dyrevelfærd og kødforbrug. Således fungerer de mange forskellige synsvinkler i forestillingen upåklageligt.
I Kød bliver svinet pludselig menneskeligt, og mennesket svinsk. Det er parret Sissel (Kathrine Høj Andersen) og Johan (Lars Topp Thomsen), som udvisker de grænser, vi helst ser findes, og ender i vilde (og vildt underholdende!) orgier af svedige kroppe.

Trailer

Kød

Afspil video

Publikum mener

Edith Vindelev

Grænseoverskridende, tankevækkende, voldsom, vigtig, uhyre vigtig. De fik virkelig skabt en 'svinesti', og vi sad måbende og ramt tilbage. Der sidder rigtig mange billeder tilbage på min nethinde fra den forestilling, som jeg ALDRIG vil glemme!

31. May 2021

Berith Husum Højslet

En fantastisk oplevelse, hvor hele følelsesregistret er i brug. Det ene øjeblik er det vanvittig morsomt, måske fordi man genkender sig selv ano 1990'erne, og det næste øjeblik krummes tæerne, fordi man genkender egne skyklapper. Jeg var godt underholdt, og kan mærke at lysten til frikadeller er sat godt under pres

29. May 2021

Susanne Skovgaard Sørensen

28. May 2021

Alice

Jeg er tom for ord, fyldt op af væmmelse - var det mon nødvendigt at hive det helt derud? Fremmer det dialog?

28. May 2021

Jørn Clement Andersson

En underfundig fabel med surrealistisk islæt og mange fortolkningsmuligheder. Samtidig serveres mange fakta. Højt tempo vekslende med eftertænksom publikumsinvolverende “pauser”. Fremragende ensemble skuespilkunst. Giver mindelser om Georg Orwell’s “Animal Farm”. I like it!!!

28. May 2021

Rebekah C.

Forfærdelig og fantastisk. Utvivlsomt en af mit livs hidtil mest foruroligende, ambivalente og mindeværdige teateroplevelser. Har set den to gange nu, og den er kun blevet bedre. Sublim præstation af alle skuespillere. Genialt koncept, opsætning og ikke mindst levering. Skulle man blive veganer?...

28. May 2021

Jane Bundgård Lauridsen

27. May 2021

Jakob S.

ganske forstyrrende! Applaus!

27. May 2021

Tina Myrhøj

Virkelig god og tankevækkende Forestilling. Skabte virkelig mange refleksioner efterfølgende og synes hele forestillingen var meget sanselig og levende! Et af de bedste stykker jeg har set på Aalborg teater længe

25. May 2021

Mette Jensen

Lidt speciel men alligevel god man bliver lidt klogere på grise.

22. May 2021

Lars Belstrup

Dælme bizart!! Men voldsomt underholdende og tankevækkende. Fin inddragelse af publikum. Kunne være høj høj klasse, hvis musikken skiftes: Prøv i stedet for Gnags "Danmark " at sætte Shu-Bi-Dua "Danser med Grise" på. Det er så meget apropos...

22. May 2021

Negar

21. May 2021

Maria

Wauw! Stof til eftertanke.

21. May 2021

Lisbeth, Aalborg

Altid meget spændende, hvad der venter os, når det er på Lille Scene. Kan godt lide den tætte dialog, der tit opstår mellem skuespillere og publikum. Anderledes forestilling, som skulle bevise hvor meget vi indordner os under/ kommer til at ligne de levende væsner, vi omgås. MEGET TANKEVÆKKENDE 🙂

21. May 2021

Inger

Dygtige skuespillere men ikke sammenhæng i delene og meget var direkte forkert overfor grise

19. May 2021

Karsten

Ingen sammenhæng i sketchene. Gode skuespillere

19. May 2021

Jacob Toftgaard Rasmussen

Det var noget af det vildeste jeg længe har oplevet. Alle burde se det her!

16. May 2021

T Næss

Vildt og vældigt rørende ❤️

16. May 2021

Peter Lassen

OK, sjov

15. May 2021

Grinebideren fra d. 14. maj

Hvorfor lige 6 stjerner? Jo ser du, Aalborg teater og skuespillerne formår at få alle sanser i brug med dufte, lyde og beskrivelser lige fra du træder ind ad døren, til du går lidt mundlam og tavs ud af døren - den følelse skal opleves og vurderes selv. Endvidere er det hele så paradoksalt, men fascinerende at man ikke ved, om man skal grine eller græde. Skuespillerne inddrager publikum, og det er ret sjovt. Det er et stykke der sætter tankerne igang og rører ved folks forfængelighed og grænser. Jeg var lamslået og ønskede egentlig at rejse mig op ved klapsalve nummer 2, men det blev aldrig, fordi folk, kunne jeg forestille mig, ikk rigtig vidste, om de turde klappe over dette stykke; jeg tror jeg vil gå så langt, som at sige; at klappe over den konventionelle propaganda. Stor ros til skuespillerne og de gode overgange på for den lille og enkle scene med få remedier.

15. May 2021

H. Jensen

Det havde ikke noget med teater at gøre meget dårlig . Man skal nok til at overveje om det er Aalborg Teater man vil bruge. En dårlig kultur oplevels

13. May 2021

Bo

Absurd teater når det er bedst, det manglende bifald fortalte at jeg ikke var den eneste der var lamslået. Moppescenen og den hængte kvinde var så kraftige billeder der i kraft af de levende kroppes spejlneuroner vakte et ubehag der her 2 timer efter stadig er ved at blive fordøjet...tak.

12. May 2021

Birgithhoff@livedk

Super super godt spil . Godt teatret er igang igen. Jeg vil som altid benytte mig jeres program.

12. May 2021

Inge Lund

Tempofyldt forestilling med engagerede skuespillere og mange absurde indslag, der binder stykket godt sammen.

12. May 2021

Gitte

Den var simpelthen for underlig

12. May 2021

Anne-Marie Jespersen

Dejligt at være i teatret igen. Gode skuespillere. Men en meget stærk og overvældende forestilling. Kom til at tænke på min barndom på landet, når slagteren kom for at slagte gris. Husker dens skrig, hvilket jeg afskyede. Plejede at forsvinde til grisen ikke skreg mere!

10. May 2021

Betty Rode

Dejligt igen at opleve teater på scenen - med skuespillerne i aktion Det var en rigtig god forestilling - dejligt at se med hvilken iver skuespillerne gik til den Det klarede de til bravour - der var mange gode eftertænksomme sekvenser dejligt med dramatik, der er vedkommende så tillykke i gjorde det alle godt - glæder mig allerede til at komme igen

9. May 2021

Jens Jørgensen

Sundt at blive godt og grundigt provokeret og gennemrusket i forhold til ens kyniske relation til kødet i køledisken.

9. May 2021

Birthe Overlade Pedersen

God og anderledes forestilling, også til et start efter coronanedlukningen.

9. May 2021

Lis jensen

Det var godt nok ikke lige mig. Meget forvirrende. Meget højlydt til tider. Ventede egentlig bare på at blive lukket ud.

9. May 2021

ingrid guse

det var en forrygende forestilling. mig, som slagtermesterdatter, der tidligere, havde set nok døde svin på slagteriet i nørresundby, var det en øjenåbner. jeg er glad for, at jeg skulle hjem til fest med familie og vegetarisk lagsagne.

9. May 2021

Grethe Christensen

8. May 2021

Kenneth Nielsen

Provokerende, grænseoverskridende og vanvittig forestilling. Du enten elsker eller hader den. Jeg ved ikke hvorfor, jeg elskede den. Men det gjorde jeg sgu. Mærkværdigvis

8. May 2021

Lise Poulsen

Super forestilling med mange perspektiver på KØD. Fantastisk stemning og gang i den

8. May 2021

START OPLEVELSEN I TEATERCAFÉEN

En dejlig oplevelse på Aalborg Teater starter med et godt måltid mad og et velskænket glas i venners lag. Teatercaféen serverer lækre og sæsoninspirerede retter fra det rustikke, danske køkken til spiselige priser.

Hovedret: 165 kr.
2 retter: 220 kr.
3 retter: 245 kr.

Læs mere om Teatercaféen


Holdet bag

Dramatiker
Thomas Markmann

Instruktør
Martin Nyborg

Scenograf
Marie Rosendahl Chemnitz

Lysdesign
Mia Willett

Lyddesign
Rune Abel Aagaard
efter ide af Jonas Hvid

Vil du vide mere?

Ekstraforestillinger 22. - 29. maj

Køb billet