Lille Scene

Ny dansk dramatik af Thomas Markmann

Kød

Køb billet
Billetpriser
 • Normalpris

  215 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr.

 • Studerende

  90 kr.

 • AAT Klub

  50 kr. i rabat alle dage

 • Sæsonkort

  Gælder alle dage

 • Spilleperiode

  6. – 29. maj 2021

 • Varighed

  Ca. 1 time og 50 minutter (ingen pause)

 • OBS: Særlig information

  Der forekommer røg, stroboskoplys og nøgenhed

 • Danmarkspremiere

Forestillinger

Kun for dumme svin

‘Kød’ er et hæsblæsende og vildt stykke ny dansk dramatik, der stiller tilskueren spørgsmålet: Hvordan ville du have det, hvis det var dig, der var svinet?

Sissel og Johan mødes til en fest, hvor kødet steger, så fedtet flyder, og kød indtages i rå mængder. Sissel og Johan får gennem stegeosen hurtigt et godt øje til hinanden, stikker af og – møder en talende gris. Er de så fulde? Er det Sissel, der er skør, når hun vil have den med hjem, eller er det Johan, der er hjerteløs, når han ikke vil? I hvert fald finder de alle tre hjem i lejligheden, og nu begynder svineriet at tage fart. Det er slet ikke så let at være gris i et land, hvor der årligt slagtes knap 20 millioner svin.

Efter succesforestillingerne ‘Beton’ og ‘Drengen der ville være vægtløs’ sætter Thomas Markmann – en af de mest markante stemmer i dansk dramatik – nu tænderne i det kød, vi næsten alle spiser, men hvis produktionsproces ingen vil høre om…

Ekstraforestillinger: 22. – 29. maj 2021

Kulturen.nu
Politiken
Nordjyske
Information
Weekendavisen
Top underholdning fra start til slut. Kropsligt teater med både nøgenhed og splat. Meget fysisk fortalt. Og hele tiden det ene gode grin efter det andet. Jamen du godeste! Se det for dælen. Du vil ikke fortryde.
Det er stærkt spillet og iscenesat – det tager fat på et kollektivt problem og gør det med vilde syner og speederen i bund. Hatten af for at tage emnet op og gøre det så konsekvent.
Forestillingen leverer en hel pukkel af fantasier og vilde indfald i grænseområdet mellem svin og menneske.
Markmanns tekst sætter masser af tanker i gang og vil helt sikkert dele vandene præcis som virkelighedens diskussioner om dyrevelfærd og kødforbrug. Således fungerer de mange forskellige synsvinkler i forestillingen upåklageligt.
I Kød bliver svinet pludselig menneskeligt, og mennesket svinsk. Det er parret Sissel (Kathrine Høj Andersen) og Johan (Lars Topp Thomsen), som udvisker de grænser, vi helst ser findes, og ender i vilde (og vildt underholdende!) orgier af svedige kroppe.

Trailer

Kød

Afspil video

Holdet bag

Dramatiker
Thomas Markmann

Instruktør
Martin Nyborg

Scenograf
Marie Rosendahl Chemnitz

Lysdesign
Mia Willett

Lyddesign
Rune Abel Aagaard
efter ide af Jonas Hvid

Vil du vide mere?