Store Scene

Ny dansk dramatik af Henrik Szklany

Alle mulige ting til salg

Billetpriser
 • Normalpris

  kr. 120 – 295

 • Unge under 25 år

  kr. 80 – 160

 • Studerende

  kr. 90 – 180

 • AAT Klub

  kr. 50 i rabat alle dage

 • Årskort

  Gælder alle dage

 • Spilleperiode

  22. – 25. februar & 16. marts 2023

 • Varighed

  1 time og 25 minutter (ingen pause)

 • Repremiere

Forestillinger

Første del af den store, nordjyske saga fra udkanten

Dette er en barsk, rørende og sjov historie, der er værd at se. Når tvangsauktionen truer; når man forventer at den næste, der banker på døren, er fogeden; når rudekuverterne ikke længere kan være under gulvtæppet; og når man så ovenikøbet lige har mistet sit skånejob – så er det på tide at træde i karakter, skride til handling og tage skeen i den anden hånd. Og det er lige netop, hvad Anita har tænkt sig at gøre.

Anita på 63 er dårlig til bens og er lige blevet fyret fra sin aktivering. Hendes arbejdsløse søn, Lars på 44 bor hjemme og er stadig ikke kommet sig over, at deres hund Gnags er død. Anita skylder penge væk til højre og venstre, og hun kan ikke længere betale sine regninger. Så er det idéen kommer til hende: hvad med at sætte alle de mange ting, der bare ligger og flyder, til salg, og så betale sig ud af det hele på den måde? Men så kommer Anitas søster, Beate. Bare lige for en nat. Eller to. Men Beate skal ingen steder, og da hun begynder at flirte med Anitas nabo, John, spidser situationen til.

Dramatiker Henrik Szklany havde ingen anelse om, hvad det var, han satte i gang, da han i 2018 skrev denne sjove, skæve, grumme socialt engagerede tragiske historie fra udkantsdanmark. Det, der nu er blevet en serie-saga over tre forestillinger, tog sin begyndelse her, hvor vi første gang møder Anitas kræfter, Johns meget nordjyske sproglige ekvilibrisme, Esthers sære forelskelse, Lars’ desperation og Beates forkølede forsøg på at samle denne kvæstede familie. Det handler om overlevelse, gamle familierelationer og om forskellen mellem et hus og et hjem.

Hele trilogien er skabt af det samme kunstneriske team, som udgøres af instruktør Martin Nyborg, scenograf Laura Rasmussen og dramatiker Henrik Szklany. Når de tre forestillinger står så helstøbte og sammenhængende, som det er tilfældet, skyldes det ikke mindst det lange, vedvarende samarbejde i denne, kunstneriske trio.

HVER DEL KAN SES FOR SIG
Alle tre dele i Henrik Szklanys trilogi er selvstændige fortællinger og kan ses uafhængigt af hinanden. 

MARATON-TEATER: 3x FORESTILLINGER PÅ ÉN DAG
Få en helt unik teateroplevelse. Se alle tre dele af trilogien på samme dag lørdag 11. marts. Læs mere her.

SE HELE TRILOGIEN OG SPAR KR. 50 PR. BILLET
Hvis du køber billet til alle tre forestillinger, så giver vi kr. 50 i rabat pr. billet. Læs mere her.

Kristeligt Dagblad
Appetize
Arbejderen
Jyllands-Posten
Nordjyske
Migogaalborg
POV International
Scenekanten
Kanal Blokhus
Kulturkongen.dk
BroadwayWorld
En gang imellem, og faktisk ganske ofte på Aalborg Teater, finder man perler af ny dansk dramatik. Det er her, vi får øje på den helt særlige kvalitet, der ligger i den kunst, der ikke er tilpasset tiden, men som er produceret lige midt i den virkelighed, vi lever i. “Alle mulige ting til salg” er teater i top om mennesker i bund.
Et stykke ny dansk dramatik, som fortjener 6 stjerner for at lade os mærke gældens dynd – men også menneskelige værdier på tværs af sociale skel. Du må nødvendigvis i teatret i morgen…
Aalborg Teater leverer med “Alle mulige ting til salg” et brag af en forestilling om mennesker, der overlever i udkanten af vores velfærdssamfund.
Der er altså tale om ny dansk dramatik af den art, som vi så gerne vil se – hvor virkeligheden på godt og ondt sættes på scenen. Vi bliver klogere på samfundet, når vi ser det fortolket på scenen, og når det både morer og rører os. Vi bliver klogere på os selv, når tematikken er så specifik og dog så almengyldig.
Henrik Szklanys fængslende drama har i Martin Nyborg fundet en dreven iscenesætter, som kan den kunst at holde bolde i luften, morsomt og medrivende. Men også altid gådefuldt.
Det ene sørgelige tilfælde efter det andet indtræffer, og hver gang tager man sig selv i at tænke, at nu må de da kunne redde hinanden fra den frygtelige skæbne – men nej.
Alligevel formår forestillingen at ramme én lige præcis dér, hvor det giver allermest mening.
Velskrevne roller og gode skuespillerpræstationer viser, at der er så meget, der alligevel ligger udenfor vores egen selvbestemmelse, og at vi så tit kan gøre det helt forkerte, selv om vi forsøger at gøre det rigtige.
Det er på en og samme tid skræmmende og stærkt underholdende. Forestillingen behandler et ømtåleligt emne på en forfriskende og dramatisk måde, som kun teater kan gøre det.
Henrik Szklanys fængslende drama, der lanceres af teatret som “en socialrealistisk rapport fra udkantsdanmark”, er med stort talent og sikkerhed for detaljerne i personskildringerne instrueret af Martin Nyborg.
Velspillet, humoristisk, tragisk – se den!
Går socialrealisme så an i et teaterstykke? Det gør det i særdeleshed. Det er vigtigt at vise, hvad der er hverdag for de mange mennesker, der bliver ramt af det sociale system i Danmark, hvor 200 huse hver måned sættes på tvangsauktion. Historien rammer mig, og slutningen er stærk.

Alle mulige ting til salg

“Aldrig mere til kommunen”

Afspil video

Alle mulige ting til salg

“Her er ingen til at grine af mine vitser”

Afspil video

Nordjysk tragikomisk teater-serie-saga
– henvendelse Henrik Szklany

I foråret 2023 sker der noget, der aldrig før er sket. Ikke i Aalborg, ikke i Danmark. På Aalborg Teater har vi nemlig premiere på en sammenhængende saga, en teaterserie, der udspiller sig over tre hele forestillinger. Dette er kun muligt på et teater som Aalborg Teater, hvor alle de forestillinger, vi selv producerer fra A til Z, bliver gemt og spillet gennem flere år.

Læs mere

Årskort til Aalborg Teater

Årskortet gælder fra købsdato og et helt år frem. Med et årskort kan du se alle Aalborg Teaters egne forestillinger én gang og får halv pris på gæstespil.

Du booker selv dine billetter på vores hjemmeside – og du bestemmer selv, hvornår du ønsker at se en forestilling, samt hvor i salen du gerne vil sidde.

Priser

Årskortkr. 995
To på ét kort (årskort + gæst)kr. 1.990
Årskort for studerendekr. 595
Årskort for unge under 25 årkr. 495

Køb årskort

Holdet bag

Forfatter
Henrik Szklany

Instruktør
Martin Nyborg

Scenograf
Laura Rasmussen

Lysdesigner
Kasper Daugberg

Lyddesigner
Kristian Berg

Se hele Henvendelse Anita-trilogien på Aalborg Teater

Del 1: Alle mulige ting til salg

Spiller 22. – 25. februar 2023.

Del 2: Revolution i kommunen

Spiller 1. – 4. marts 2023.

Læs mere

Del 3: Dødsbo på pløjemarken

Spiller 27. januar – 18. marts 2023

Læs mere

Spar kr. 50 pr. billet

Køb billetter til alle tre forestillinger og spar kr. 50 pr. billet.

Læs mere

– henvendelse Anita – maraton

Køb billetter til 11. marts 2023, hvor du kan se hele trilogien på samme dag.

Læs mere

Vil du vide mere?

Program

Læs forestillingsprogrammet til Alle mulige ting til salg + Revolution i kommunen + Dødsbo på pløjemarken.

Download program

Interview med Marie Knudsen Fogh

Migogaalborg har snakket med skuespiller Marie Knudsen Fogh, der spiller Anita i forestillingen.

Læs interview

Første del af den store, nordjyske saga fra udkanten

Køb billet