Tilbage til nyheder

Marie Knudsen Fogh modtager Teaterpokalen

13. december 2022

Stort tillykke til Marie Knudsen Fogh
Marie modtog 12. december 2022 Teaterpokalen – en af de absolut fornemmeste priser i dansk teater.

Teaterpokalen uddeles en gang om året af Foreningen Danske Teaterjournalister og er en af Danmarks ældste teaterpriser. Teaterpokalen gives for en enestående, scenisk præstation i den forløbne sæson.

I sin tale til Marie sagde kritiker ved Jyllandsposten og Iscene Trine Wøldiche blandt andet:
Hun (red: Marie Knudsen Fogh) mestrer alle tænkelige, menneskelige følelser og sindsstemninger på én gang. Hun har et fantastisk nærvær på scenen. Og en høj grad ad troværdighed i sit spil, der gang på gang får os alle til at tro på, at det menneske, vi ser, er helt og ægte. Uanset typen af rolle. Uanset hvem, hun spiller overfor. Uanset hvilke mærkværdige fysiske udfoldelser eller lange, klassiske replikvekslinger, hun stilles overfor, så opleves hun autentisk og strålende.

I denne sæson har Marie Knudsen Fogh blandt andet spillet hovedrollen som Martha i ‘Edward Albee’s Hvem er bange for Virginia Woolf – en rolle som hun modtog en Reumert-nominering for som Årets Kvindelige hovedrolle, medvirket i Fanny og Alexander og er netop nu aktuel i Julie Maj Jakobsens familiedrama Skyld. Desuden kan hun opleves i Henrik Szklanys nordjyske saga om Anita og hendes familie i Alle mulige ting til salg og Revolution i Kommunen og i januar måned er der premiere på sidste og tredje del af historien om Anita i forestillingen Dødsbo på pløjemarken.

OMTALE
TV2Nord: Nordjysk skuespiller modtager en af de fornemste priser i landet
Nordjyske: Nordjyde modtager en af landets fineste priser
Migogaalborg: Kæmpe anerkendelse: Skuespiller ved Aalborg Teater modtager fornem pris
Kulturmonitor: Teaterpokalen 2022 er uddelt: Skuespiller fra Aalborg Teater modtog hovedpris og 50.000 kroner

Flere nyheder

NY LEDELSE PÅ PLADS PÅ AALBORG TEATER

Med de to fastansættelser er teatrets nye ledelse på plads – en ledelse, der som noget nyt siden årsskiftet bliver delt mellem det kunstneriske og det administrative. Aalborg Teater mærker allerede, at der de seneste måneder er tilført værdifuld ekspertise indenfor events, kultur og ledelse.

Læs mere