Den Sidste Forestilling

Forestillinger

Fra den ene dag til den anden blev kunstens grundlov sat ud af kraft – at tæppet må gå – at det The Show Must Go On – uanset hvad. Lige med et blev vores formål med at være i verden annulleret. Lige med et måtte vi ikke gå på arbejde og lave det, vi holder allermest af, nemlig teater.

Selv hvis vi havde måttet, havde det været ligegyldigt, for der måtte ikke sidde nogen i salen og hvad er det hele så værd.

Spredt rundt i det tomme teater står de – skuespillerne – i ensomhed og fortæller hvordan scenekunstneren har det og tænker midt i Coronapausen – når lysene er slukkede og publikum er væk.

Den Sidste Forestilling er skrevet af en af Tysklands førende dramatikere, Roland Schimmelpfennig. Ikke som en teatertekst, men som et essay, offentliggjort i Süddeutsche Zeitung 20. marts 2020.

Den Sidste Forestilling beskriver den særegne situation, som Covid-19 nedlukningen stillede scenekunsten og de udøvende kunstnere i fra det ene øjeblik til det andet.

 • Billetpriser

  Gratis

 • Varighed

  ca. 15 minutter

 • Kan streames til

  4. september 2020

 • Scene

  Online

 • Genre

  Stream online

Børsen
Det er Aalborg Teaters karantæneindespærrede ensemble, der folder teksten ud, så den i sammenklippet monologform handler om den menneskelige ensomhed, både den påførte og den selvvalgte. Se den begavede og udfordrende forestilling på teatrets hjemmeside.

Medvirkende

Holdet bag

Den Sidste Forestilling Af Roland Schimmelpfennig

Instruktion
Alexander Fog

Idé og konceptudvikling
Jacob Schokking og Alexander Fog

Oversættelse
Jens Christian Lauenstein Led

Musik
Niels Søren Hansen

Lyd
Kristian Berg

Lys
Kasper Daugberg

Indspilningsleder
Erik Lund

Teksten blev først offentliggjort i Süddeutsche Zeitung