Lille Scene

Genre: Ny dansk dramatik af Julie Maj Jakobsen

Morgenlandet

Køb billet
Forestillinger
Billetpriser
 • Normalpris

  215 kr.

 • Unge under 25 år

  80 kr.

 • Studerende

  90 kr.

 • AAT Klub

  Alle dage 50 kr. i rabat

 • Sæsonkort

  Gælder til alle dage

 • Spilleperiode

  5. februar – 5. marts 2022

 • Danmarkspremiere

“MAN KAN IKKE SIGE NOGET OM POLARISERING UDEN SAMTIDIG AT BIDRAGE TIL DEN”

‘Blut und Boden’. Sådan lød et af Nazi-Tysklands mest skarpladte slogans, som forbandt den ariske races blod med den jord, den bebor – den jord, som den mener at have særligt krav på. Hvordan har denne tankegang på ny vundet indpas i vor tid?

Først skildrede hun flygtningekrisen i Aftenlandet. Så blev ghettodannelserne omdrejningspunkt for Efter branden. Med denne helt nye forestilling kaster Aalborg Teaters nye husdramatiker, Julie Maj Jakobsen, sig ud i en undersøgelse af europæeres forskellige måder at forholde sig til andre kulturer på.

I forestillingen tager hun udgangspunkt i nutidens højreradikale bevægelser – og specifikt Generation Identitær, der opstod for to årtier siden i Frankrig, og som har været en officiel ungdomsbevægelse i Danmark siden 2018. Bevægelsen beskrives typisk som værende en del af den yderste højrefløj. Men den gør en stor dyd ud af at tage afstand fra nazismen, og bevægelsen er desuden kendetegnet ved et stærkt socialt engagement og den modstand mod globaliseringen, som ellers ofte forbindes med den yderste venstrefløj.

Generation Identitær tager sit udgangspunkt i billedet af den enkeltes identitet som noget, der er bundet til det sted og den kultur, som man vokser op i. Derfor giver hverken Starbucks’ kaffehus udsmykket med palmer eller moskeer med høje mineretter nogen mening i Skandinavien. Men hvem er det, der melder sig ind i en sådan bevægelse? Hvordan udtænker de deres markante aktioner, som ofte gør brug af humor? Og hvordan bærer resten af samfundet sig ad med at lade den brede sig mere og mere?

Spilledage

3/2

torsdag

 • Morgenlandet

  Lille Scene kl. 20:00

  Forpremiere

4/2

fredag

 • Morgenlandet

  Lille Scene kl. 20:00

  Forpremiere

7/2

mandag

8/2

tirsdag

9/2

onsdag

10/2

torsdag

11/2

fredag

12/2

lørdag

14/2

mandag

15/2

tirsdag

 • Morgenlandet

  Lille Scene kl. 20:00

16/2

onsdag

17/2

torsdag

18/2

fredag

19/2

lørdag

21/2

mandag

22/2

tirsdag

23/2

onsdag

24/2

torsdag

25/2

fredag

26/2

lørdag

4/3

fredag

5/3

lørdag

Ét kort til en verden af teateroplevelser

Når du har sæsonkort, kan du frit vælge, hvor mange af sæsonens 22 forestillinger, gæstespil og arrangementer, du vil opleve. Og hvilken aften du vil opleve dem. Du skal bare bestille en gratis billet, når du vil i teatret.

Priser for sæsonkort 21/22
Kun 1.395 kr.
Unge under 25 år: kun 495 kr.
Studerende: kun 595 kr.

Læs mere om sæsonkort


START OPLEVELSEN I TEATERCAFÉEN

En dejlig oplevelse på Aalborg Teater starter med et godt måltid mad og et velskænket glas i venners lag. Teatercaféen serverer lækre og sæsoninspirerede retter fra det rustikke, danske køkken til spiselige priser.

Hovedret: 165 kr.
2 retter: 220 kr.
3 retter: 245 kr.

Læs mere om Teatercaféen


Interview: ”JEG BILDER MIG ALTSÅ IKKE IND, AT JEG HAR SVARENE”

Med Aftenlandet og Efter branden har Julie Maj Jakobsen etableret sig selv som en af dansk teaters mest markante samtidskunstnere – og derfor er hun blevet udnævnt til Aalborg Teaters ny husdramatiker. Hendes første forestilling siden erhvervelsen af denne titel bliver Morgenlandet, som er en undersøgelse af højreradikale bevægelsers opblomstring.

Som hun fortæller i dette interview, rummer forestillingen imidlertid hverken svar eller løftede pegefingre.

Læs interview

Holdet bag

Forfatter
Julie Maj Jakobsen

Instruktør
Camilla Kold Andersen

Scenograf
Andrea Lindeneg

Vil du vide mere?

Nyhed: Videointroduktion

Som noget nyt tilbyder vi nu videointroduktioner til udvalgte forestillinger ved en af teatrets dramaturger. Videointroduktionen til Morgenlandet lægges ud omkring premieren og varigheden er ca. 5 – 10 minutter.

“MAN KAN IKKE SIGE NOGET OM POLARISERING UDEN SAMTIDIG AT BIDRAGE TIL DEN”

Køb billet