Teaterdirektøren præsenterer foråret 2023

Kære publikum

I denne tid foretager vi mange ændringer på Aalborg Teater. Vi er gået fra sæsonkort til årskort, så kortet nu gælder et helt år fra købsdato. Vi mener, at nordjyderne i en tid med presset økonomi skal kunne nyde godt af et stort udbud af kulturoplevelser til en overkommelig pris. Det kan man med årskortet, der koster kr. 995 og giver adgang til et års forestillinger og arrangementer på teatret.

På Aalborg Teater sætter vi lys på livets store spørgsmål med alvor og glimt i øjet – og det gør vi i høj grad med præsentationen af denne forårssæson, hvor vi har premiere på tredje og sidste del af den store nordjyske saga om Anita og hendes familie fra udkantsdanmark i forestillingen Dødsbo på Pløjemarken – henvendelse Anita. Og ikke nok med det, vi spiller endda hele sagaen, hele trilogien i serie, så man kan opleve Alle mulige ting til salg, Revolution i Kommunen, og altså Dødsbo på Pløjemarken (alle sammen med undertitlen – henvendelse Anita) i ét stræk. Det er jo en reel serie dette her, hvor den ene forestilling fortsætter hvor den anden slap. Det er en unik begivenhed i dansk teater, ja sågar en sjælden begivenhed i teatret i det hele taget. Fortællingen om Anita er udviklet fra bunden af den nordjyske forfatter Henrik Szklany. Udviklet som forestilling gennem fem år på Aalborg Teater, og det er blevet muligt, fordi vi er det eneste store teater i Danmark, der spiller i repertoire. Derfor kan vi præsentere alle tre forestillinger i en serie for nordjyderne i januar, februar og marts 2023. Det er vi dælme stolte af. Kom og se det, vi ved det bliver en fest. En sørgelig fest, men en fest!

Vi fortsætter med flere store nordjyske titler og temaer. Vi producerer en helt ny musik-forestilling over den ikoniske Aalborg-roman, Nordkraft, om unge mennesker i deres drifters vold både fysisk, politisk og mentalt i 90’ernes Aalborg – dengang Kurt Cobain spillede på 1000Fryd. Det bliver stærkt, rørende, tankevækkende og råt. Selina Gin har komponeret ny musik til forestillingen. Det bliver en stor begivenhed at glæde sig til. Samtidig vil vi på Lille Scene sætte lys på en anden historie fra Aalborg og fra en anden tid. Vi skal lave en dokumentarisk teaterforestilling om det hemmelige, kommunistiske netværk, Kommunistisk Forbund, der opererede i Danmark i 70’erne med Aalborg som hovedsæde. Vi har i samarbejde med journalisterne Reimer Bo Christensen og Lars Mandal fået dokumenteret denne aktivitet, og vi har truffet flere af de mennesker, der var aktive i netværket dengang. Forestillingen har titlen Drømmefabrikken. Mange af de vigtige begivenheder, og aktioner fra denne tid, havde dette hemmelige netværk en finger med i.

Aalborg var et vigtigt kraftcenter for politisk aktivisme i 70’erne. Er det stadig tilfældet i dag? Det vil man måske blive klogere på, hvis man besøger Aalborg Teater i foråret 2023. Der bliver et stort udbud og mange vigtige og spændende historier at følge.

Hans Henriksen
Teaterdirektør

Lyst til mere teater?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få seneste nyt fra teateret.

Mere baggrundsmateriale