Tilbage til nyheder

Tag i teatret i september

1. september 2021

Så er teatersæsonen 21/22 for alvor i gang på Aalborg Teater, og her i september er der rig mulighed for både at græde og grine i teatret:

Medea

28. august – 27. september på Lille Scene

Når den magtesløse kæmpe forrådes, venter der en grusom hævn. For den magtesløse kæmpe vil altid forsøge at generobre magten og dermed få kontrol over både sin egen og andres skæbne.

Medea er prinsessen og krigsheltinden, som har forrådt sine forældre og dræbt sin bror for Jasons skyld, inden hun rejste til et fremmed land for at være sammen med Jason. Men Jason forråder hende: Han forlader Medea og deres to børn til fordel for en yngre kvinde, som er landets prinsesse.

Selv mener Jason, at det er en nødvendig og politisk motiveret manøvre, der skal sikre landets fred. Men Medea ser hans utroskab som udtryk for det ultimative forræderi, og hun hævner sig på den mest brutale måde: Hun dræber både deres to børn og Jasons nye kone.

Læs mere om Medea

Sommergæster

11. – 25. september på Store Scene

For den veluddannede middelklasse er livet ikke blot ulideligt let. Det kan også være ulideligt tomt. Forude venter revolutionen – motiveret af trangen til at kysse den evige virkelighedsflugt farvel.

En gruppe venner, som alle tilhører den veluddannede middelklasse, har samlet sig i et sommerhusområde. Her sidder de så. Som dannede og sofistikerede læger, forfattere, ingeniører og direktører.

De er fælles om store mængder alkohol, der akkompagnerer de lange snakke om livet. Fælles om de lange nætter, de små skandaler og den voksende mistillid til verden omkring dem. I deres midte ulmer oprøret mod virkelighedsflugten. Mod livets ulidelige lethed og ditto tomhed.

Læs mere om Sommergæster

3. Stop fra Gug

Torsdag 9. september i Teatercaféen

Aalborg Teaters ustyrlige improgruppe 3. Stop fra Gug er klar til at underholde publikum med deres mavekrampefremkaldende improteater. Publikum leverer stikordene og Gug’erne er morsomme på kommando.

Alt er improviseret og intet er aftalt på forhånd!

Læs mere om 3. Stop fra Gug

Larsens Teatersuppe

Lørdag 11. september i Teatercaféen

Nu skal det den onde lyne mig være! Vi har ikke haft karneval i Aalborg i 2 år! Og vi har ikke haft teatersuppe i et halvt! Vi satser på at åbne sæsonen med begge dele.

Jens Nørholms kvartet kommer og fyrer op under os med de rigtige rytmer. Og Mette Bugge, formand for Aalborg Karneval, kommer og fortæller os historien om Nordeuropas største maskebal! Og mon ikke vi kan formå nogle sultne karnevalister til at komme forbi og trykke den af. Ellers gør vi det selv! Til denne suppe er det tilladt at tage en sjov hat på m.m.

Læs mere om Larsens Teatersuppe

Dialog

Lørdag 25. september i Teatercafén

Denne Dialog handler ikke om restriktioner og vacciner, politik og strategier, men om hvad conora-krisen gør ved os som mennesker, og hvad vi kan lære af den. Vi taler med en yngre kvinde og en ældre mand om erindringer, erfaringer og erkendelser med corona. Kommer vi tilbage til ”hverdagen” eller skal vi opfinde en ny?

Grundlæggende frihedsrettigheder blev udfordret – hvordan retter vi op på det? Hvad gør vi næste gang, krisen banker på? Per og Nathalie hjælper os med at blive klogere.

Gæster
– Per Jensen, journalist, byrådsmedlem og pensionist
– Nathalie Ina Kühl, erhvervskvinde og kandidatstuderende

Læs mere om Dialog

Mere teater?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få informationer om forestillinger og andre events

Flere nyheder

Velkommen i teatret

Når Aalborg Teater slår dørene op for sæsonen 2023/2024, er det for første gang Thomas Bjørnager, der står i døren og byder velkommen.

Læs mere