Teaterdirektøren

Hans Henriksen tiltrådte som teaterdirektør 1. august 2015 efter Morten Kirkskov, der er blevet skuespillerchef på Det Kongelige Teater i København.

Hans Henriksen er instruktør, professor og underviser, han har en master i instruktion fra Skt. Petersborgs Statslige teaterakademi i Rusland, og har iscenesat adskillige professionelle teaterforestillinger i både Norge og Danmark. Desuden har Hans Henriksen undervist, udviklet og forsket i såvel instruktion som skuespillerarbejde primært på Kunsthögskolan i Oslo, men også på Statens Scenekunstskole i København.

I Aalborg er Hans Henriksen mest kendt for sine iscenesættelser på Aalborg Teater og Teater Nordkraft: ’Baby’ (2002), ’Platonov’ (2005), ’Længe leve Selvmorderen’ (2009), ’Woyzeck’ (2010), ’Nordkraft’ (2011), ’Jeppe på Bjerget’ (2012), ’En Folkefjende’ (2014) og ‘Idioten’ (2016).

I forbindelse med sin ansættelse udtalte Hans Henriksen:
“Aalborg Teater har kunstnerisk været et af Danmarks stærkest teatre gennem de seneste år, og jeg vil fortsætte dette arbejde med at løfte teatret både kunstnerisk og publikumsmæssigt.”

Hans Henriksen vil arbejde for at endnu flere publikumsgrupper skal bruge teatret, for at Aalborg Teater får en endnu tydeligere plads i landsdelen og i det danske teaterlandskab.

For Hans Henriksen er det vigtigt at involvere publikum i forestillingerne:
Jeg ønsker at videreudvikle teatret som mødested, og tænker at teateret udover en ’Borgerscene’ også kan bruges som et moderne litteraturhus, der kan skabe rum til dialog og debat. Aalborg Teater skal med andre ord være et teater, der er deltagende, nærværende og som beviser sit potentiale som mødested.

Thomas Bjørnager er ny direktør fra 1. august 2023

Når Teaterdirektør Hans Henriksens ansættelsesperiode udløber på Aalborg Teater bliver det en nordjyde, der sætter sig i direktørstolen. Valget er faldet på Thomas Bjørnager, scenograf, kostumedesigner og tidligere teaterdirektør på et egnsteater.

Thomas Bjørnager udtaler:
Aalborg Teater er et fyrtårn i dansk kulturliv og jeg glæder mig meget til at vende tilbage til det nordjyske og til at stå i spidsen for det teater, der for snart rigtig mange år siden vakte min livslange kærlighed til og passion for teater. Og jeg har i den grad med direktørjobbet fået, hvad jeg vil betegne som mit absolutte drømmejob”.

Læs mere her

Mere teater?

Få nyheder og særlige tilbud fra Aalborg Teater