Teaterdirektøren præsenterer Sæson 2017/18

Fornuft og følelse
I en tid hvor verden synes at blive mere og mere kaotisk og mindre og mindre styret af fornuft, kan det være vigtigt ikke at glemme, hvilke potentialer mennesket er i besiddelse af. Som vi husker fra skabelsesmyten blev mennesket fordrevet fra Paradis netop da det fik adgang til viden og fornuft. Det er denne specielle evne, som på mange måder kan betegnes som særegent for mennesket, og som samtidig kan ligne den største trussel mod vores eksistens.

Det er måske derfor Thomas Mann sætter kærligheden op mod fornuften i det citat, vi har valgt for denne sæson: ”Det er kærligheden, ikke fornuften, der er stærkere end døden”.

”Hvorfor kærlighed?”, spørger den unge, kroatiske filosof Srecko Horvat i et interview om sin bog ”The radicality of love”. Fordi det er i vores moderne ”selfie”-pandemi, at vi har mistet evnen til at se en anden person, at forholde os til et andet væsen, og omvendt, at forholde os til os selv meningsfuldt gennem den anden person. Hvorfor en bog om kærlighed? ”Fordi”, svarer Horvat, ”det er kærlighed, der mangler i dag, ikke sex. Folk er mere og mere i frygt for kærligheden.”

Sæson i kærlighedens tegn
Er der noget vi mennesker historisk formår og forstår, er det at elske. Det ønsker vi at sætte fokus på i sæson 17/18. Vi ønsker at vise kærlighedens potentiale. Vi ønsker at vise alle kærlighedens ansigter, det smukke, det altopslugende og det risikable. Vi sætter spot på hvilke muligheder den giver for fremtiden.

Fra Romeo og Julie til The Sound of Music
Vi åbner med verdens største og mest kendte kærlighedshistorie, Shakespeares store og smukke klassiker Romeo og Julie. To unge mennesker kæmper for deres kærlighed i et delt samfund, et samfund hvor skillelinjer og modsætninger danner baggrund for had og fjendskab, som er blindt og altoverskyggende. I Romeo og Julie bliver vi mindet om, hvor langt mennesker kan drives ud i deres fjendskab og had til andre mennesker. Og vi vil undersøge, hvordan kærlighed kan være et potentiale til forandring.

I årets store spektakulære familieforestilling Rockulven handler det om den åbenlyst umulige kærlighed mellem en enlig tam gedemor og en vild ulv. Også kærligheden er et væsentligt element i den kendte musicalklassiker The Sound of Music, og i Cyrano er kærligheden til digtekunsten, en meget lang næse og den smukke Roxane omdrejningspunktet.

På Lille Scene hylder vi kærligheden til teateret og den gode latter i farcen Larm i kulissen, næstekærligheden eller manglen på samme i Julie Maj Jakobsens nyeste stykke Aftenlandet, og den kærlighed der overvinder alt og binder en familie sammen på trods i O’Neills store familiedrama Lang dags rejse mod nat.

Dialog og Teatersuppe
Vi holder af samtalen og samværet og fortsætter vores Dialog-arrangementer, og som noget nyt byder vi indenfor til Larsens Teatersuppe.

Uden kærlighed og evnen til at elske, forstå og vise omsorg for vores medmennesker, og uden viljen og modet til at ofre sig for nogen eller noget er det ikke muligt at leve i denne verden.

Her på Aalborg Teater – hele Nordjyllands Teater – elsker vi at lave teater, og vi glæder os alle til at dele vores kærlighed med jer alle.

Vi ses i teatret!

Hans Henriksen
Teaterdirektør

Tilmeld dig nyhedsbrevet og vind billetter

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev i dag på messen, deltager du i lodtrækningen om 5 gange 4 teaterbilletter til egenproduktioner.

Mere baggrundsmateriale