Teaterdirektøren præsenterer sæson 20/21

Kære Publikum

“Vi lever i en mærkelig tid” – den sætning har vi hørt et utal af gange efter Corona ramte verden. Meget føles mærkeligt og usikkert. Ikke kun smittefaren. Det føles som alting er som før, men alligevel venter vi på en stor forandring.

Uanset forandringer glæder vi os til at slå dørene op igen og mødes på teatret, og skulle vi mod forventning blive nødt til at aflyse en forestilling i løbet af efteråret, får du pengene retur, hvis du har købt billet. Dette gælder naturligvis også, hvis du bliver syg og må aflyse dit teaterbesøg.

Aalborg Teater er stedet hvor “vi mødes”. Vi skal ud af vores isolation – både i fysisk og metaforisk forstand – og ind i fællesskabet, ind i samtalen, ind i modsætningerne og ind i brydningerne.

I fjor introducerede vi sæsonkortet, som blev en stor succes hos publikum. Vi vil arbejde videre på at gøre det billigt at gå i teatret. Vores mål er at så mange som muligt har råd til at bruge teatret – kunsten skal være tilgængelig for alle i et demokrati og en velfærdsstat som den danske.

Vi åbner sæsonen med en skandinavisk klassiker på Store Scene; Hedda Gabler, om en ressourcestærk kvinde, der har søgt tryghed i et borgerligt ægteskab efter at have levet et vildt ungdomsliv. Hedda er egenrådig, speciel, begavet – men svag. Hun har valgt det trygge og behagelige og valgt sig selv fra. Nu mærker hun ubehaget. Skammen. Vi følger Heddas kamp for at være tro mod sig selv i en verden af overflod og fristelser – en verden hvor konformiteten falbyder sig med sine løgnagtige transaktioner og forbindelser. Er Hedda et billede på Europa 2020?

November og december står i julens tegn med den dejlige julekalender Snefald. Den populære og charmerende julekalender har spillet med stor succes på flere teatre, og nu kommer den til Aalborg, i en opsætning med alt hvad man kan ønske sig af jul, familiehygge og iørefaldende musik.

Det nye år indledes med en stor dansk klassiker, nemlig Herman Bangs Tine. Hvis Hedda er et billede på Europa, er Tine et billede på Danmark. Et billede på hvordan Danmark mistede sin uskyld. Herman Bangs roman beskriver med sit smukke sprog og sin følsomhed de allermørkeste sider af krigens rædsler. Tine er historien om nederlag, men også en kærlighedshistorie. En roman der med poetisk finesse og akturatesse beskriver den danske folkesjæl.

I Teaterkoncerten Drømte mig en drøm ser vi også på det danske og danskheden. I en overdådig visuel ramme og et skarpt og unikt scenisk koncept ser vi nærmere på den danske sangskat. Det bliver til et genhør med kære og kendte danske sange, hvor vi kan synge med.

På Lille Scene præsenterer vi nyskrevet dramatik. Lille Scene skal være tæt på vores samtid. I samarbejde med Teater Stuk åbner vi sæsonen med forestillingen Fjende. Fjende ser nærmere på de fjendebilleder og narrativer vi alle har ”om de andre” og os selv.

Med Revolution i kommunen fortsætter Henrik Szklany historien om Annita, sønnen Lars og Nabo-John fra succesforestillingen Alle mulige ting til salg. Nu vender Lars hjem med sit barn, som Annita naturligvis skal tage sig af, men det vil kommunen også gerne. Glæd jer til Revolution i kommunen.

Efter nytår har vi Danmarkspremiere på en af Europas største dramatikere, Peter Handke, med stykket De Skønne dage i Aranjurez – en smuk fortælling om livet, tabet af livsglæde og tabet af nærværet til natur, seksualitet og eksistens. Peter Handke modtog i 2019 Nobelprisen i Litteratur og er en af de mest betydningsfulde og kontroversielle nulevende europæiske forfattere.

I samarbejde med teaterkompaniet De Flyvende Grise præsenterer vi The Robot Project, hvor vi ser nærmere på AI, artificial intelligence, som fremadrettet vil blive en større og mere integreret del af vores liv.

Vi slutter sæsonen med endnu en Danmarkspremiere. Nemlig Thomas Markmanns Kød – et tankespind og en teaterleg, hvor dyr bliver mennesker og mennesker dyr uden helt selv at opdage det.

Velkommen i teatret!
Teaterdirektør Hans Henriksen

Tilmeld dig nyhedsbrevet og vind billetter

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev i dag på messen, deltager du i lodtrækningen om 5 gange 4 teaterbilletter til egenproduktioner.

Mere baggrundsmateriale